Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Την ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου υπέγραψε το ΓΕΕΘΑ, το ΕΛΚΑΚ και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Γιάννης Νικήτας

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, υπεγράφη την Παρασκευή 7 Ιουνίου, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο Διευθυντής ΣΤ΄ Κλάδου Υποστράτηγος Γεώργιος Πανούσης, εκ μέρους του ΕΛΚΑΚ ο Διευθύνων Σύμβουλός του Παντελής Τζωρτζάκης και εκ μέρους της ΕΑΒ ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. 

Το Μνημόνιο αφορά τη δυνατότητα συνεργασίας για την υλοποίηση πρότασης έργου έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) Συστήματος Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης, Συλλογής Πληροφοριών και Αντιμέτρων. Επίσης, παρόντες κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήταν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΑΚ Αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης. Το παρόν Μνημόνιο τέθηκε σε ισχύ με την υπογραφή από τους εκπροσώπους των τριών μερών.

ΠΗΓΗ https://defencereview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου