Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ (Φωτογραφίες – βίντεο)


Σε μία ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, τιμήθηκε ο κυβερνήτης και τα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ που επέστρεψε από την Ερυθρά Θάλασσα μετά από τρεις μήνες πολεμικής αποστολής, στο πλαίσιο της επιχείρησης ASPIDES.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μέσα σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, περίπου 150 από τα συνολικά 200 άτομα του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ, που συμμετείχαν στην πολεμική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης ASPIDES, έδωσαν το «παρών» σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, όπου το enikos.gr ήταν εκεί.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα, του Αρχηγού ΓΕΑ Δημοσθένη Γρηγοριάδη αλλά και του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνο Φλώρο, του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ Στυλιανό Πετράκη και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τα μέλη του πληρώματος ΥΔΡΑ με τις οικογένειές τους είχαν έναν λόγο παραπάνω να χαμογελούν, έχοντας υψώσει ψηλά την ελληνική σημαία και βλέποντας να αναγνωρίζεται η προσφορά τους.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κύριε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ και κύριε Αρχηγέ του Πολεμικού Ναυτικού για τις σαφείς οδηγίες και την υποστήριξη που είχαμε καθόλη τη διάρκεια της αποστολής» ανέφερε ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Υδρα», αντιπλοίαρχος Χρήστος Δρούγκας.

Δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τους συγγενείς όλων των μελών του πληρώματος, «τους αφανείς ήρωες μας» όπως τους χαρακτήρισε που έμειναν πίσω για να τους υποστηρίζουν καθ’ όλο το διάστημα της απουσίας τους.

«Ερωτήθηκα πολλές φορές αν ανησυχούσα όταν η φρεγάτα ήταν στην αποστολή. Είχαν την ίδια ανησυχία που είχε ένας πατέρας, ο οποίος έχει μάθει στο παιδί του τα πάντα για τη νύχτα αλλά παρόλα ταύτα ησυχάζει μόνο όταν το παιδί του γυρίζει στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή το έταιρο παιδί του Ναυτικού, η φρεγάτα ΨΑΡΑ είναι στην αποστολή η σκέψη μας είναι μαζί τους» ανέφερε στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ.

«Το αποτέλεσμα δείχνει ότι αυτή η επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε όλα τα πλοία του Στόλους μας, σε όλο το Αρχιπέλαγος, σε όλες τις θάλασσες που πλέουν ακόμη και στην Ερυθρά Θάλασσα δείχνει ότι η ετοιμότητα μας κάνει υπερήφανους από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης, προσθέτοντας: «Πιστεύω σε εσάς και πιστεύω ότι και η φρεγάτα ΨΑΡΑ θα μας κάνει και μας κάνει εκεί που βρίσκεται τώρα πάλι υπερήφανους».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βατραχανθρώπων Βασίλειος Πατέρας, που είχε και την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της βράβευσης, επεσήμανε μεταξύ άλλων «Γυρίσατε με τη σημαία να κυματίζει διδάσκοντας ξανά την έννοια του Έλληνα πολεμιστή. Πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να είναι μέλη του πληρώματος σας»

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις να συνδράμουν οικονομικά στις προσπάθειες εξοπλισμού και αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας, καταλήγοντας: «Να ευχηθούμε στη ΦΓ ΨΑΡΑ κάθε επιτυχία στην αποστολή της και τους περιμένουμε στον κατάπλου σώους και ασφαλείς».

Δείτε φωτογραφίες

Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ Αποκλειστικές εικόνες: Η βράβευση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ

ΠΗΓΗ https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου