Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Βόρεια Κορέα: Έριξαν μπαλόνια γεμάτα ανθρώπινες ακαθαρσίες και παλιά ρούχα στη Νότια Κορέα


Ο πόλεμος των βρώμικων μπαλονιών καλά κρατεί μιας και η βόρεια Κορέα έστειλε πάλι δεκάδες μπαλόνια με ανθρώπινα απόβλητα αλλά και παλιά ρούχα στη Νότια Κορέα

Παράσιτα από ανθρώπινα απόβλητα και αλλοιωμένα ρούχα… Hello Kitty βρέθηκαν σε σακούλες με σκουπίδια που μετέφεραν τα βορειοκορεατικά μπαλόνια στη Νότια Κορέα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Εκατοντάδες μπαλόνια που μεταφέρουν απορρίμματα απελευθερώθηκαν από την Πιονγκγιάνγκ πέρα ​​από τα σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες, ως αντίποινα για μια εκστρατεία φυλλαδίων που στάλθηκαν προς τα βόρεια από τους αντιπάλους του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Κονγκ Ουν.
Η ανάλυση ορισμένων από τις συσκευασίες μπαλονιών διαπίστωσε ότι περιείχαν χώμα στο οποίο ανιχνεύθηκαν «στρογγυλοί σκώληκες, μαστιγωτοί και νηματώδεις σκώληκες». Η πιθανότητα μόλυνσης από τις συσκευασίες είναι χαμηλή, δήλωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.
Η Βόρεια Κορέα λέει ότι τα μπαλόνια είναι αντίποινα για μια προπαγανδιστική εκστρατεία που επικρίνει το καθεστώς.

Τα αντικείμενα που μετέφεραν τα μπαλόνια περιελάμβαναν επίσης κομμένα «δυτικά» ρούχα με χαρακτήρες όπως ο Μίκυ Μάους, Γουίνι το Αρκουδάκι και Hello Kitty, σύμφωνα με το Reuters, καθώς και κάλτσες, ρούχα και βαριά μπαλωμένα παιδικά ρούχα.
Τα απόβλητα που έστειλε η Βόρεια Κορέα αποκάλυψαν επίσης τη θλιβερή οικονομική κατάσταση της χώρας και υπογράμμισαν «την αντίπαλη στάση εναντίον της Νότιας Κορέας», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.
Το έδαφος πιθανότατα είχε μολυνθεί από τα παράσιτα επειδή χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα περιττώματα αντί για χημικά λιπάσματα στο Βορρά, πρόσθεσε το υπουργείο.
Η Βόρεια Κορέα λέει ότι τα μπαλόνια είναι αντίποινα για μια προπαγανδιστική εκστρατεία Βορειοκορεατών αποστατών και Νοτιοκορεατών ακτιβιστών που στέλνουν τακτικά μπαλόνια από την άλλη πλευρά, μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα, μετρητά και φυλλάδια που επικρίνουν το καθεστώς του Βορρά.
Οι δύο Κορεές ενίσχυσαν πρόσφατα τον διασυνοριακό προπαγανδιστικό τους πόλεμο. Καθώς ο Βορράς έστελνε σκουπίδια να επιπλέουν προς τα νότια, ο Νότος εκτοξεύει επίσης ποπ τραγούδια και ειδήσεις πέρα ​​από τα σύνορα από ισχυρά μεγάφωνα.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου