Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις ΗΠΑ… προ Κύπρου


Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, τον Ιούλιο του 1974. Γι` άλλη μια χρονιά στην κατεχόμενη Λευκωσία θα πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια της ντροπής. 

Εκεί θα παρευρεθεί και πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος για να συμμετάσχει στις προκλητικές φιέστες του ψευδοκράτους, μετέδωσε στο κανάλι Omega ο συνάδελφος του Παύλος Πίττας. Την ίδια ώρα, στις ελεύθερες περιοχές οι σειρήνες θα ηχούν για τα 50 χρόνια σκλαβιάς. Στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου θα παρευρεθεί, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο και την ιστοσελίδα Hellas Journal, για πρώτη φορά Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ισλαμιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν την ίδια μέρα στην ίδια πόλη για άκρως αντίθετους όμως λόγους. Για την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο μιλά στο Omega, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. «Υπάρχει πράγματι ένας σχεδιασμός για πιθανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο την ημέρα της Μαύρης επετείου της εισβολής του Αττίλα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, που είναι και Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Η επίσκεψη αυτή θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός παρίσταται σε εκδηλώσεις καταδίκης της παράνομης τουρκικής εισβολής και δεύτερο ακριβώς την ίδια μέρα θα είναι στην Κύπρο ο Ερντογάν για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στην κατεχόμενη πλευρά», ενώ ηχηρό θα είναι το μήνυμα που πρόκειται να σταλεί.

Συνέχισε λέγοντας πως «την ημέρα εκείνη το μήνυμα θα είναι σαφές. Οποιαδήποτε συζήτηση για τη λύση του Κυπριακού, δεν μπορεί να κινείται εκτός του πλαισίου για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, κάθε ιδέα που προβάλλει η Τουρκία είτε για λύση δύο κρατών είτε για συνομοσπονδία είναι εκτός πραγματικότητας και απορρίπτεται από τη διεθνή κοινότητα. Κι αυτό το μήνυμα θα σταλεί ξανά καθαρά από τον Πρωθυπουργό τον ίδιο».

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου. Πριν από την ταυτόχρονη παρουσία του κ. Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Λευκωσία, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σ’ ό,τι αφορά στο Κυπριακό. Η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις εκτός Κύπρου με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη, ΕρσίνΤατάρ.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η συνάντηση δεν αποκλείεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ το τετ-α-τετ του κατοχικού ηγέτη με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, έχει, σύμφωνα με τον πρώτο, κλειδώσει για την 1η Ιουλίου στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου