Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Πυρά Κρεμλίνου κατά ΗΠΑ για την επίθεση στην Κριμαία


Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε ανοικτά την Ουάσιγκτον για την επίθεση με πυραύλους ATACMS που, υποστηρίζει, οδήγησαν στον θάνατο πολιτών. «Θα υπάρξουν συνέπειες». Αναθεωρείται το πυρηνικό δόγμα.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με πυραύλους ATACMS που σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τραυμάτισαν άλλα 151, και είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει στην εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν, μεταδίδει το Reuters. Ξέρουμε καλά ποιος ήταν πίσω από την επίθεση και δεν ήταν η Ουκρανία, συμπλήρωσε. 

Ο Πεσκόφ πρότεινε στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί οι κυβερνήσεις τους συμμετείχαν στη δολοφονία παιδιών.

Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να αναθεωρεί το πυρηνικό της δόγμα προκειμένου να το ευθυγραμμίσει με την τρέχουσα πραγματικότητα. Επικαλέστηκε δε προηγούμενη δήλωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου