Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

«Επανέρχεται ο Αμερικανός πολιτικός κατά της Τουρκίας»

“Γερουσιαστής Μενέντεζ: Στόχος μου είναι να δω τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο”

Ιούνιος 4, 2024. Ελλάδα.

Μια νέα εξέλιξη σημειώθηκε από τον Αμερικανό πολιτικό Μενέντεζ, που έκανε δηλώσεις κατά της Άγκυρας με την υποστήριξη του λόμπι της Ελλάδας και της Αρμενίας, ο οποίος παραγκωνίστηκε μετά από σκάνδαλο δωροδοκίας πέρυσι, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο χρυσός που βρέθηκε στο σπίτι του κατά την έρευνα που ξεκίνησε εναντίον του με την κατηγορία της δωροδοκίας, κληρονομήθηκε από τη μητέρα της συζύγου του Ναντίν Μενέντεζ και εξαιτίας των κατηγοριών παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί και από την πολιτική.

Χθες όμως, ο Μενέντεζ αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος υποψήφιος για λογαριασμό του Νιου Τζέρσεϊ κάνοντας την επίσημη αίτησή του.

 Ο Μενέντεζ έκανε τη δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε: «Σήμερα έκανα αίτηση με έναν αριθμό υπογραφών πολύ πάνω από το απαιτούμενο όριο υπογραφών για επανεκλογή».

«Οι άνθρωποι αυτής της μεγάλης πολιτείας αξίζουν έναν ηγέτη με αποδεδειγμένο ιστορικό να παλεύει με νύχια και με δόντια για να έχει αποτελέσματα στην Ουάσιγκτον και σκοπεύω να συνεχίσω να το κάνω αυτό ως ανεξάρτητος Δημοκρατικός», πρόσθεσε ο Μενέντεζ. 

Γνωστός για τις αντι-τουρκικές θέσεις του

Ο Μενέντεζ, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε την πολιτική του θέση προς όφελος του Κατάρ, έκανε συχνά αντιτουρκικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως σημειώνεται.

Ο Μενέντεζ, γιος μιας οικογένειας μεταναστών κουβανικής καταγωγής, ήταν γνωστός για το αντιτουρκικό αίσθημα και την εγγύτητά του με το ελληνικό και το αρμενικό λόμπι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που αντιτάχθηκαν στην πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ανέφερε επίσης με κάθε ευκαιρία τη δυσφορία του για τις πολιτικές της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου