Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Πρόεδρος για Νεκρή Ζώνη: Δεν πρόκειται να γίνει μια νέα οδός καθόδου παράνομων μεταναστών


Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο γεύμα εργασίας με Πρέσβης των χωρών μελών της ΕΕ, που παραθέτει ο Πρέσβης του Βελγίου, και σε ερώτηση για τους παράτυπους μετανάστες στη νεκρή ζώνη, ο Πρόεδρος είπε ότι  «εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, και έχουμε μεταφέρει την ετοιμότητά μας στα Ηνωμένα Έθνη, αν προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη  ανθρωπιστικής βοήθειας, είμαστε έτοιμοι να τη παράσχουμε.

Μάλιστα, με δική μας πρωτοβουλία να σας πω ότι ο Ερυθρός Σταυρός ήδη βοηθά, προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα άτομα που βρίσκονται εκεί.

Την ίδια στιγμή είναι και ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής και οι υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και, δεύτερον, δεν πρόκειται να γίνει μια νέα οδός καθόδου παράνομων μεταναστών. Είδαμε χθες, και είναι κάτι που θα το αναφέρω και στους Πρέσβεις στη συζήτηση που θα έχουμε, ότι ήρθαν από το Αφγανιστάν στην Τουρκία και από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές. Αντιλαμβάνεστε ότι έχει ευθύνες η Τουρκία και για άτομα που προέρχονται από τη Συρία, αλλά και από άλλες χώρες».

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου