Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Τoύρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Δεν πρόκειται να δώσουμε τους S-400 σε άλλη χώρα»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Δεν πρόλαβε να ξεπροβοδίσει την αρχηγό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ από το υπουργείο του και ο Γιασάρ Γκιουλέρ έκανε δήλωση ‘α-μετανοίας’ για τους S-400

Δεν πρόλαβε να ξεπροβοδίσει την αρχηγό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ από το υπουργείο του και ο Γιασάρ Γκιουλέρ έκανε δήλωση ‘α-μετανοίας’ για τους S-400.

"Δεν τίθεται θέμα να δώσουμε τους S-400, τους οποίους προμηθευτήκαμε στο πλαίσιο των αναγκών της χώρας μας, ως περιφερειακό σύστημα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, σε άλλη χώρα", δήλωσε σε γραπτή συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP).

F-35, F-16 και Eurofighter

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Τουρκίας να εκσυγχρονίσει την πολεμική της αεροπορία, ο Γκιουλέρ δήλωσε ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, αφού η κυβέρνησή του ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Γκιουλέρ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με την πιθανή επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία για την αγορά αεροσκαφών Eurofighter στην αντίθεση της Γερμανίας στην πώληση, ο Γκιουλέρ είπε: "Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι σύμμαχοί μας μάς υποβάλλουν σε εξαγωγικούς περιορισμούς. Αυτοί οι περιορισμοί δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, αλλά και τους στόχους των δυνατοτήτων και των αμυντικών επενδύσεων που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για τους συμμάχους".

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου