Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Παύλος Μαρινάκης: Μονοσέλιδο excel και όχι πόθεν έσχες από Κασσελάκη - Δεν βγαίνουν τα νούμερα

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Aυτό που έδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πόθεν έσχες, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως εξήγησε, όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν ότι το μονοσέλιδο excel δεν έχει καμία σχέση με τη δήλωση που πρέπει να υποβάλλουν οι υπόχρεοι. Όπως είπε, μάλιστα, τα νούμερα δεν βγαίνουν.

«Όταν αναφέρεσαι σε δάνεια πρέπει να εξηγείς τι είναι; Είναι στεγαστικά, είναι επιχειρηματικά; Όταν αναφέρεσαι σε έσοδα πρέπει να αναφέρεις τι είναι. Είναι από τόκους; Δεν προκύπτει αυτό από τις καταθέσεις. Είναι από επιχειρηματική συμμετοχή; Και πόση είναι η συμμετοχή στην Α ή στη Β εταιρεία. Όταν αναφέρεσαι σε στοιχεία με προέκταση δανεισμού πρέπει να αναφέρεσαι αναλυτικά. Αυτό δεν ήταν ποθεν έσχες. Ήταν μονοσέλιδο excel στο πλαίσιο ενός προεκλογικό σόου. Ακόμα όμως και σε αυτό υπάρχει μια παραβίαση της νομοθεσίας. Έπρεπε να έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία και κατά δήλωση του στις 31/12 συμμετείχε σε αλλοδαπή εταιρεία. Και βέβαια αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν βάλει κάποιος κάτω τις δανειακές υποχρεώσεις, τις καταθέσεις και τα επενδυτικά προϊόντα και σκεφτεί ότι ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψει και συνυπολογίσει τον βιο που διάγει θα διαπιστώσει ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν» τόνισε. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει αντιπερισπασμό μιλώντας για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει ελεγχθεί από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς να έχει βρεθεί το παραμικρό. «Είναι ένα παραμύθι που δεν έχει δράκο» σημείωσε και κάλεσε την Κουμουνδούρου να υποδείξει ποια είναι τα δεκάδες ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Είναι γελοίες στρατηγικές και δεν απαντούν σε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες ενόψει ευρωεκλογών» πρόσθεσε. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε κανένας δεν θα επανέφερε τη συζήτηση για το πόθεν έσχες αν δεν «έβγαινε με πρωτοφανή αλλαζονεία να λέει πόσο πετυχημένος είναι, πόυ δεν ποινικοποιείται, πόσο δεν έχει ανάγκη να ξαναδουλέψει γιατί έχει βγάλει λεφτά και να το χρησιμοποιεί ως προτέρημα λες και κανείς άλλος δεν έχει δουλέψει και, εδώ είναι το σημαντικότερο, να κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους του για ζητήματα για τα οποία έχουν ελεγχθεί όλοι. Είχαμε έναν άνθρωπο που γυρνούσε στην Ελλάδα και συκοφαντούσε τους προσωπικούς αντιπάλους του αλλά ο ίδιος δεν μας είχε πει την πραγματικότητα. Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει πριν από τις εκλογες αλλά δεν το έκανε με πόθεν έσχες αλλά με ένα μονοσέλιδο excel». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «δράκους» και για τις αστήρικτες κατηγορίες που αφορούν τη διαδικτυακή καμπάνια της λέγοντας ότι αυτή γίνεται με βάση τα κονδύλια που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ρυπαίνει με αφίσες και ότι με τα χρήματα που της αναλογούν ακολουθεί μια διαδικτυακή καμπάνια. «Άλλα κόμματα τυπώνουν αφίσες με τα πρόσωπα του προέδρου τους, κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς και του περιβάλλοντος. Δεν τους κατηγορήσαμε γιατί προτιμούν μια επικοινωνιακή στρατηγική. Για το οτι επιλέγει η Νέα Δημοκρατία να ακολουθήσει μια διαδικτυακή καμπάνια δεν θα ζητήσει την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να μη μολύνουν τις πόλεις με τις αφίσες τους».  

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου