Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Γκάλαντ: «Το Ισραήλ είναι ικανό να πάει τον Λίβανο «στη λίθινη εποχή»


Ιούνιος 27, 2024. Ελλάδα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ προειδοποίησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ικανός να γυρίσει τον Λίβανο «στη λίθινη εποχή» σε οποιονδήποτε πόλεμο με τους μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά είπε ότι η κυβέρνηση προτιμά μια διπλωματική λύση στην κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο Γκάλαντ είπε επίσης ότι συζήτησε με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους τις προτάσεις του για «μέρα με τη μέρα» μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας που θα περιλαμβάνει ντόπιους Παλαιστίνιους, περιφερειακούς εταίρους και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά περιέγραψε τη διαδικασία ως « μακρά και πολύπλοκη».

Στο τέλος της επίσκεψης, που διήρκεσε αρκετές ημέρες, ο Galant είπε: «Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια».

Πρόσθεσε: « Η Χεζμπολάχ γνωρίζει καλά ότι είμαστε σε θέση να προκαλέσουμε σοβαρή ζημιά στον Λίβανο εάν ξεσπάσει πόλεμος».

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες με αυξανόμενους φόβους για το ξέσπασμα μιας ευρείας κλίμακας πολέμου που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια περιφερειακή σύγκρουση.

Ο Γκάλαντ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζακ Σάλιβαν, για τις εξελίξεις των συγκρούσεων με την ομάδα της Χεζμπολάχ, εν μέσω αμερικανικής ανησυχίας για την επέκταση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας και το ξέσπασμα ενός εκτεταμένου πολέμου με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον Γκάλαντ, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 400 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ τους τελευταίους μήνες.

Al-Arabiya/Al-Hadath

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου