Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Τέταρτο μέρος η αντιαεροπορική άμυνα.


Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ.

Θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη.  Δεν είναι μια σειρά άρθρων για το τι οπλικά συστήματα χρειαζόμαστε. Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, στην οποία έχω συμπεριλάβει όλους τους συνδέσμους από την παρουσίαση –ανάλυση των οπλικών συστημάτων που έχω κάνει. Αναφέρω τις άγνωστες δυνατότητες των οπλικών συστημάτων, για την διασύνδεση τους με άλλα οπλικά συστήματα και το αναλογιστικό κόστος της κάθε μιας πρότασης.

Τέταρτο μέρος η αντιαεροπορική άμυνα.

Υπάρχουν οπλικά συστήματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές πλατφόρμες, προσφέροντας δεκάδες λύσεις για την ενίσχυση των ΕΔ. Δυστυχώς όλα αυτά αγνοούνται από τους αρμόδιους στο ΥΠΕΘΑ, αν δεν τους τα αναφέρουν κατά τις συναντήσεις οι εκπρόσωποι των εταιριών και δεν τα λένε τα διαφημιστικά φυλλάδια.

 Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη. Θα διαβάσετε το πρώτο μέρος εδώ:

 https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/07/blog-post_8.html

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος.

Συνεχώς ανακαλύπτω στις κατ ιδίαν συζητήσεις, πως τα στελέχη των ΕΔ αγνοούν τις δυνατότητες των οπλικών συστημάτων. Μου αναφέρουν σε Προσωπικά μηνύματα στο Χ πως από εσάς τα μαθαίνουνε και δεν τα λένε όλα αυτά τα άλλα αμυντικά ΜΜΕ.

 Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Τρίτο μέρος Ναυτικό.

 https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/07/blog-post_10.html

Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν αλλά για να πω αλήθειες για τα οπλικά συστήματα.

Χρειαζόμαστε στις ΕΔ: ραντάρ, πυροβόλα και πυραύλους για αντιαεροπορικά συστήματα, πλοία, αεροδρόμια, νησιά, αυτοκινούμενα συστήματα, ραντάρ GCA αεροδρομίων, ραντάρ επιτήρησης, ραντάρ και συστήματα άμυνας νήσων και προσβολών με πυραύλους πλοίων.

Θα εξετάσουμε πως όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν μαζί και να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια πυροβόλα, ραντάρ και πυραύλους και για τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Οι μεγάλοι αριθμοί των συστημάτων που θα παραγγείλουμε θα μας δώσουν χαμηλότερες τιμές, συμπαραγωγές, αφθονία ανταλλακτικών, ένα σύστημα υποστήριξης των συστημάτων με ένα κέντρο επισκευών και όχι πολλά διαφορετικά.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι η τεχνογνωσία που θα αποκτήσουμε και η  λειτουργικότητα παρόμοιων συστημάτων με την ευκολία διασύνδεσης μεταξύ τους.

  Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Δεύτερο μέρος. Αεροπορία-αεροδρόμια, αντιαεροπορική άμυνα, ραντάρ GCA, θα το διαβάσετε εδώ:

 https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/07/gca.html

 Τέταρτο μέρος η αντιαεροπορική άμυνα.

Δεν είναι κάτι απλό να αναφέρεις έτσι απλά, έχουμε αυτά και τα αντικαθιστάμε με άλλα καινούργια και σύγχρονα. Δεν γράφουμε άρθρα αλλά προτείνουμε λύσεις μέσα από συνολικές μελέτες.

Η αντιαεροπορική άμυνα μας πρέπει να είναι πολυεπίπεδη και να περιλαμβάνει όλους τους τομείς άμυνας της χώρας. Νησιά, Έβρος, ενδοχώρα, αντιβαλλιστική άμυνα και άλλες απειλές τα UAS, DRONES και τα περιφερόμενα πυρομαχικά. Κανονικά θα έπρεπε να γράψουμε δεκάδες σελίδες για να καλύψουμε όλες αυτές τις ενότητες. Για τις απειλές σε νησιά και από τα UAS, DRONES και τα περιφερόμενα πυρομαχικά αναφέρθηκα στον στρατό ξηράς. Κανονικά τα νησιά θα έπρεπε να είχαν μεγαλύτερου μεγέθους και εμβέλειας αντιαεροπορικά συστήματα, αλλά θα είναι ευάλωτα να καταστραφούν λόγο εγγύτητας στην Τουρκία. Μπορείς όμως να βάλεις αντιαεροπορικά συστήματα στην δεύτερη σειρά νησιών με μεγάλη εμβέλεια και να τα προστατεύσεις. Το ίδιο μπορείς να κάνεις στον νομό Έβρου. 

Το πρόβλημα στον Έβρο είναι μεγάλο λόγο της παρουσίας εκατοντάδων αυτοκινούμενων πυροβόλων και δεν λύνεται έτσι εύκολα όπως παλιά. Οι δορυφόροι και τα εκατοντάδες UAS και Drones θα κάνουν αναγνώριση και θα μεταφέρουν τις συντεταγμένες στο πυροβολικό για να τα καταστρέψει. Και χιλιάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα να τοποθετήσουμε δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να ξέρει ο εχθρός πως αν μας χτυπήσει, αμέσως θα δεχτεί χιλιάδες περιφερόμενα πυρομαχικά και καμικάζι drones που θα καταστρέψουν τις υποδομές του και τα συστήματα πυροβολικού. 

Παλιά μπορούσα να τοποθετήσω πολλά ρυμουλκούμενα πυροβόλα και αντιαεροπορικά πυροβόλα σε θέσεις απόκρυψης στον Έβρο. Στην σημερινή εποχή αν το κάνεις, θα γίνουν εύκολοι στόχοι για τα περιφερόμενα πυρομαχικά και τα καμικάζι drones. Στον Έβρο χρειάζεσαι αντιαεροπορικά συστήματα με εμβέλεια 40 και 80 χιλιόμετρα στους ίδιους εκτοξευτές. 

Θα πρέπει να τοποθετηθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα με πυραύλους στους:  Μεταξάδες, Κυπρίνο, Μέγα Δερείο, έξω από την Αλεξανδρούπολη. Κανονικά θέλεις 6 συστήματα για να καλύψεις τον νομό Έβρου η εμβέλεια των 80 χιλιομέτρων ευτυχώς καλύπτει μεγάλες περιοχές. Η θέση που έχω γράψει για να τοποθετηθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα είναι ενδεικτική, οι απειλές είναι μεγάλες για να τα καταστρέψουν με διάφορους τρόπους. 

Το τι συμβαίνει στην Ουκρανία το έχω γράψει στο πρώτο και δεύτερο μέρος.

Ακατάλληλα παλιά ραντάρ, δεν υπάρχουν πυροβόλα με σύνδεση ραντάρ που βλέπουν περιφερόμενα πυρομαχικά, λανθασμένες θέσεις τοποθέτησης και έλλειψη αντιβαλιστικής άμυνας. Το IRIS-T SLM δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βαλλιστικούς πυραύλους, το IRIS-T SLX θα έχει περισσότερες ικανότητες.

Για τα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς έχω αναφερθεί στο πρώτο μέρος Στρατός ξηράς, άμυνα νήσων.

Ένας τύπος αντιαεροπορικού συστήματος με πυραύλους μας καλύπτει με χαμηλό κόστος και μεγάλη εμβέλεια το IRIS-T SLM.  Θα κάνω ανάλυση του συστήματος για να ανακαλύψουμε τα κρυφά του σημεία.

Αν και τα έχω αναφέρει στα τρία πρώτα μέρη θα τα επαναλάβω:
Ο βασικός μας στόχος είναι, να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια οπλικά συστήματα ραντάρ και για τους τρεις κλάδους των ΕΔ. . Οι μεγάλοι αριθμοί των συστημάτων που θα παραγγείλουμε θα μας δώσουν χαμηλότερες τιμές, συμπαραγωγές, αφθονία ανταλλακτικών, ένα σύστημα υποστήριξης των συστημάτων με ένα κέντρο επισκευών και όχι πολλά διαφορετικά.

Για να πετύχουμε την μέγιστη οικονομία και συμπαραγωγή στην Ελλάδα, πρέπει όλα όσα αναφέρουμε να είναι από μια ξένη εταιρία. Την έχουμε επιλέξει είναι η Diehl Defense που έχει συμπαραγωγή με τα ΕΑΣ, έχει μεγάλη γκάμα πυραύλων που μας καλύπτει σε όλους τους τομείς και μερικά ακόμα πλεονεκτήματα.

 Το ESSI θα περιλαμβάνει κοινή προμήθεια συστημάτων αεράμυνας για τα μέλη του, ενώ ως σύστημα μέσου βεληνεκούς προκρίνεται το IRIS-T SLM της Diehl, για μεγάλου το MIM-104 Patriot της Raytheon και για πολύ μεγάλου, με εξωατμοσφαιρικές αντιβαλλιστικές ικανότητες, το ARROW-3 της ΙΑΙ.

Η συμφωνία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προσχώρησης της στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία European Sky Shield initiative, στην οποία συμμετέχουν μέχρι σήμερα 20 χώρες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά την κοινή προμήθεια συστημάτων αεράμυνας για τα μέλη του.
Δηλαδή με απλά λόγια: αν παραγγείλεις αυτά τα οπλικά συστήματα έχεις φτηνότερες τιμές γιατί υπάρχει επιδότηση από την ΕΕ. Η Ελλάδα κοιμάται ως συνήθως και δεν τρέχει να δει τι την συμφέρει.

Η Λετονία προμηθεύεται συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM/ Ο σλοβένικος Τύπος αναφέρει ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα προμηθευτούν δύο συστήματα IRIS-T SLM. Τα αναφέρω όλα αυτά στο παρακάτω άρθρο:

https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/12/iris-t-slm.html

Αναμεταδίδω ειδήσεις με τα σημαντικά στοιχεία και γράφω δικά μου άρθρα και μελέτες.
Πρώτα θα εξετάσουμε το σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM, θα δούμε αν μας καλύπτει και αν μπορεί να βελτιωθεί. Πως θα το πάρουμε φτηνότερα και μετά θα το βελτιώσουμε για να καλύπτει τις ανάγκες μας. Όλα αυτά τα έχει κάνει η εταιρία αλλά οι αρμόδιοι δεν τα ξέρουν, δεν τα γνωρίζουν και δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει να ενημερωθούν. 

Το σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM αποτελείται από ένα ραντάρ εμβέλειας 250 χιλιομέτρων το TRS-4 (που έχουν οι LCS FREEDOM), ένα κέντρο ελέγχου πυρος, τρεις εκτοξευτές με 8 πυραύλους και τα βοηθητικά φορτηγά. Ο πύραυλος IRIS-T LSM έχει εμβέλεια 40 χιλιόμετρα και είναι παρόμοιος με τους CAMM-ER. 

Όπως ανέφερα παραπάνω αν τα παραγγείλεις έχεις χαμηλότερο κόστος γιατί τα επιδοτεί το πρόγραμμα  European Sky Shield initiative. Αν παραγγείλουμε 10 συστήματα για να αντικαταστήσουμε τα ΧΩΚ, θα μας κοστίσουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αντί για 1,5 δισεκατομμύριο αν παραγγείλουμε 10 συστήματα με τους πυραύλους CAMM-ER. Το μόνο μείον είναι η μικρή εμβέλεια 40 χιλιόμετρα που θα δούμε πως μπορεί να βελτιωθεί με εμβέλεια 80 χιλιόμετρα.

Είναι τραγικό να μην γνωρίζεις από οπλικά συστήματα, να τα βλέπεις στις φωτογραφίες με άλλο χρώμα βαμμένα και να μην καταλαβαίνεις πως είναι τα ίδια. Συνεχώς δέχομαι προσωπικά μηνύματα στο Χ από στελέχη των ΕΔ που αναφέρουν πως μόνο εσείς μας ενημερώνεται σωστά και αξιόπιστα.
Για να αυξήσουμε την εμβέλεια θα πρέπει να παραγγείλουμε τα αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T SLX με εμβέλεια 80 χιλιόμετρα. Το κόστος όμως θα εκτιναχθεί στα ύψη και πρέπει να παραγγείλουμε και τα δυο αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T SLM & IRIS-T SLX. Αυτό είναι λάθος, μια πλάνη ακόμα και από ανθρώπους που ασχολούνται με τα οπλικά συστήματα. Αν δεν το έχουν διαβάσει να το αναφέρει η ίδια εταιρία που τα κατασκευάζει, το αγνοούν και δεν πιστεύουν πως αυτά που αναφέρεις είναι αλήθεια.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T SLM & IRIS-T SLX, χρησιμοποιούν τα ίδια φορτηγά, τα ίδια ραντάρ, τα ίδια λινκ μετάδοσης δεδομένων στους πυραύλους και τους ίδιους κατά βάση εκτοξευτές τοποθετημένου στα ίδια φορτηγά. Το μόνο που αλλάζει είναι τα διαφορετικά κάνιστρα των πυραύλων των δυο διαφορετικών τύπων και το χρώμα που τα βάφουν! 

Μπορείς να παραγγέλλεις 10 αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T SLM με ελάχιστους εφεδρικούς πυραύλους με την επιδότηση και μόλις τα παραλάβεις να παραγγείλεις πυραύλους IRIS-T SLX. Θα έχεις στους ίδιους εκτοξευτές μικτή φόρτωση με 4 κάνιστρα που θα έχουν μέσα πυραύλους IRIS-T SLM και 4 κάνιστρα που θα έχουν μέσα πυραύλους IRIS-T SLX. Το κάθε ένα αντιαεροπορικό σύστημα θα έχει 12 πυραύλους IRIS-T SLM και 12 πυραύλους IRIS-T SLX που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και αντιβαλλιστικές δυνατότητες. 

Ο μεγάλος πύραυλος IRIS-T SLX φαίνεται στα δεξιά του οχήματος εκτόξευσης IRIS-T SLM

Ο μεγάλος πύραυλος IRIS-T SLX φαίνεται στα δεξιά του οχήματος εκτόξευσης IRIS-T SLM, το οποίο θα μπορεί επίσης να φιλοξενήσει το νέο, μεγαλύτερο όπλο.

https://aviationweek.com/defense-space/missile-defense-weapons/diehl-working-longer-range-air-defense-system-derived-iris-t

Όλοι οι πύραυλοι που αναφέρω θα μπουν και στα πολεμικά πλοία με νέας σχεδίασης VLS που θα τοποθετούνται αυτούσιοι με τα κάνιστρα. Δεν θα υπάρχουν κελιά στους εκτοξευτές και θα έχουν χωρητικότητα 8 IRIS-T SLM ή 8 IRIS-T SLX ή 4+4 και των δυο τύπων πυραύλους. Θα υπάρχουν VLS κατάλληλα σχεδιασμένα με διαφορετικό βάθος και άλλα δυο τύπων για τους νέους πυραύλους IRIS-T  HYDEF (Hypersonic Defense Interceptor Study και ο πύραυλος με ram jet με τις ίδιες διαστάσεις.

Δυο νέοι πύραυλοι στο ίδιο μέγεθος ο ένας με πολύ μεγάλες αντιβαλλιστικές ικανότητες, ποιο ικανός από τον ASTER-30 και ο δεύτερος με μεγαλύτερη εμβέλεια από τον METEOR.

Θα εξετάσουμε τα ίδια ραντάρ να τοποθετηθούν και στα πολεμικά μας πλοία και θα δούμε πως θα πραγματοποιηθεί αυτό. Όλα λύνονται και όλα γίνονται αν ξέρεις, έχεις και κατέχεις τις απαραίτητες γνώσεις. Γιατί να βάλεις στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ ραντάρ NS-110 και όχι το TRS-4D που τοποθετείται στα αντιαεροπορικά συστήματα αλλά και σε πολεμικά πλοία! Τι λανθασμένες απόψεις είναι αυτές που διαβάζω συνεχώς; Αν γίνει ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ με το ραντάρ TRS-4D, μετά που θα αποσυρθούν να πλοία θα διατεθούν σαν ανταλλακτικά για τα αντιαεροπορικά συστήματα και θα έχουμε εφεδρικά ραντάρ, αν καταστραφούν από πυραύλους αντί ραντάρ να αντικατασταθούν αμέσως. 

 Νέοι εκτοξευτές VLS για πυραυλάκατους, για κορβέτες και φρεγάτες για ευρωπαϊκούς πυραύλους IRIS-T SLS, IRIS-T SLM ή CAMM-ER, IRIS-T SLX, CAMM κλπ.

 https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/02/vls-iris-t-sls-iris-t-slm-camm-er-iris.html

Θα έπρεπε να είχαμε τρέξει για να κάνουμε συμπαραγωγές, αλλά εμείς θέλουμε να δώσουμε 4,5 δισεκατομμύρια για να πάρουμε 20 F-35! Συνεχώς συμπεριφερόμαστε ανόητα και καταστροφικά για την χώρα και την εθνική μας άμυνα! Τώρα τρέχεις να κάνεις συμπαραγωγές μετά θα είναι πολύ αργά.

Η Diehl Defense παρουσιάζει τον πρώτο ευρωπαϊκό υπερηχητικό αναχαιτιστή οχημάτων ολίσθησης στο ILA 2024. 

https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/06/diehl-defense-ila-2024.html

Είναι οι πύραυλοι που θα αντικαταστήσουν το σύστημα Πάτριοτ με μεγαλύτερες ικανότητες και διπλάσια εμβέλεια. Με τι περιμένουν να τα αντικαταστήσουμε όλα αυτά με τα F-35; Κάνουμε τα ίδια με το 1964 που μας είπαν αγοράστε τα F-104G γιατί το επιβάλει το ΝΑΤΟ και αφήσαμε το ναυτικό χωρίς καράβια και τον στρατό χωρίς άρματα.

Δεν επαρκούν για την αντιαεροπορική άμυνα της Ελλάδας 15 μεγάλα αντιαεροπορικά συστήματα. Δηλαδή μια απλή αντικατάσταση των XWK & PATRIOT με καινούργια αντιαεροπορικά συστήματα. Αν και άφησα έξω τα S-300 και αυτά πρέπει να αντικατασταθούν. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε 20 αντιαεροπορικά συστήματα με πυραύλους εμβέλειας 40 χιλιομέτρων και 80 χιλιομέτρων και 10 αντιαεροπορικά συστήματα με πυραύλους αντιβαλλιστικούς και με ram jet εμβέλειας μεγαλύτερης από 200 χιλιόμετρα, για να καλύψουμε αρκετά τον εναέριο χώρο μας από απειλές.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα OSA και τα XWK θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια, εμείς όμως θέλουμε να δώσουμε 4,5 δις για να πάρουμε F-35. Δεν έχουμε συστήματα που βλέπουν και καταρρίπτουν drones, περιφερόμενα πυρομαχικά και δεν ιδρώνει το αυτί μας! Δεν έχουμε πυροβόλα που συνεργάζονται με ραντάρ αλλά δεν νοιάζεται κανείς! Τα πλοία μας πάλιωσαν αλλά δεν θα τα αλλάξουμε γιατί θέλουμε F-35! Δεν κάνουμε συμπαραγωγές, δεν φτιάχνουμε αμυντική βιομηχανία γιατί θέλουμε F-35.

Μετά πρέπει να αντικατασταθούν τα TOR-M1

Δεν μας ενδιαφέρει η αμυντική βιομηχανία αλλά δίνουν 4 δισεκατομμύρια ευρώ για επιδόματα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το είπε σε συνέντευξη του και δεν ντράπηκε;

https://x.com/christosKoffas/status/1813266343195512867


https://www.youtube.com/watch?v=JFlvtWJztQs
0:00 / 51:58

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ 

Με 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως φτιάχνεις πολεμική βιομηχανία και στήνεις γραμμή παραγωγής αεροσκάφους στην Ελλάδα. Με δεκάδες συμπαραγωγές και εξαγωγές θα δώσεις 5 δισεκατομμύρια και θα γυρίσουν πίσω περισσότερα , συν τους μισθούς και τους εργαζόμενους και την τεχνογνωσία.
Πατριώτης σημαίνει πως αγαπώ την πατρίδα μου και θέλω το συμφέρον της. Μα δεν έχουν τα αμυντικά προϊόντα που θα παραχτούν στην Ελλάδα μίζες! Όλα γίνονται να τα κάνεις και αν θέλεις μίζες να τις πάρουν όπως γίνετε στην Τουρκία. Σταματήστε επιτέλους αυτές τις καραμέλες πως φταίνε οι ξένοι για τα χάλια μας και οι προηγούμενοι, των προηγούμενων!

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι πριν είναι πολύ αργά, γιατί ο πόλεμος μας χτύπησε την πόρτα. Όποιος δεν το κατάλαβε θα έρθει ο πόλεμος με την Τουρκία, τέρμα τα ψέματα δεν θα μπορέσεις να τον αποφύγεις. Το θα το ρισκάρουμε τελείωσε, ήρθε η ώρα που αυτοί που τα έλεγαν αυτά, θα πάνε να κρυφτούν σε τρύπες για να γλυτώσουν. Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα και να νέα παιδιά που θα χαθούν. Εσείς περιμένετε να σας σώσει η Γάλλια, η ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και άμα δείτε βοήθεια από εκεί γράψτε μου! Όπως δεν είδαμε ποτέ καμία βοήθεια σε κανέναν πόλεμο, πάντα μόνοι μας είμαστε.

https://x.com/lmggregory/status/1811635154177216971

έχουν δημιουργηθεί κενά στις αμυντικές μας ικανότητες εξαιτίας βοήθειας στην Ουκρανία, κατά τα λεγόμενα Μητσοτάκη σε συνέντευξη και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!

Η ευγενής μας τύφλωση σε όλο της το μεγαλείο.

ΥΣ η απάντηση μου στην ερώτηση: τι θα κάνετε αν αναλάβετε την πολεμική μας βιομηχανία; Για ποια πολεμική μας βιομηχανία αναφέρεστε, την ανύπαρκτη; Παλιά ακατάλληλα κτίρια στα όρια της κατάρρευσης και εξοπλισμός απαρχαιωμένος της δεκαετίας του 1970, 1980 και 1990!

Όπως είχα γράψει παλιότερα για να ναυπηγήσεις πολεμικά πλοία, θέλεις 400 εκατομμύρια να διαθέσεις για εξοπλισμό στα ναυπηγεία. Για να φτιάξεις πολεμική βιομηχανία πρέπει να διαθέσεις μόνο για τον απαραίτητο εξοπλισμό, πάνω από 3 δισεκατομμύρια σε 10 χρόνια, συν τα κατάλληλα κτίρια. Για να ακριβολογούμε αν δεν δώσουμε 5 δισεκατομμύρια σε 10 χρόνια για εξοπλισμό, νέα μηχανήματα, νέα κτίρια και τις κατάλληλες υποδομές, μην περιμένετε να δείτε πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα!

Εξυπακούεται πως πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο νόμου με αλλαγή του συντάγματος, όταν στήνεις μια μονάδα παραγωγής ή κάνεις συμπαραγωγή, να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να δίνει τα χρήματα αλλού, αλλά να είναι δεσμευμένες οι πιστώσεις για όλη την χρονική διάρκεια της παραγωγής. Όλα αυτά γίνονται σε όλες τις άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα που ο κάθε ένας υπουργός κάνει ότι γουστάρει και δίνει τα χρήματα όπου θέλει. 

Θέλετε πολεμική βιομηχανία ναι ή όχι; Θέλετε αυτάρκεια και παραγωγή στην Ελλάδα; Θέλετε θέσεις εργασίας και βιομηχανική παραγωγή; Αν θέλετε να επιβιώσουμε σαν έθνος και σαν λαός είναι η μόνη λύση για την  επιβίωση μας.

Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες, παχιά λόγια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
 

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου