Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Η Νέα Υόρκη έχει Πλατεία Αθηνών, και εκεί φυσάει… ελληνικός αέρας


Στιγμιότυπο από την ελληνική βραδιά στην Πλατεία Αθηνών που βρίσκεται στην Αστόρια (φωτ.: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας)

Ξεκίνησαν οι ελληνικές βραδιές, γεμάτες μουσική και τραγούδι

Ελληνικός… αέρας εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και στη Νέα Υόρκη φύσηξε στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, κατά τη διάρκεια της μουσικής βραδιάς που διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με πρόεδρο τη Νομική Καστανά.

Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, μια ευκαιρία για την ομογένεια να συσφίξει δεσμούς και να συνομιλήσει με τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

«Ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινά τον Σεπτέμβριο» είπε η Νομική Καστανά, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της.

Μέχρι τότε, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης, από τις 6 Αυγούστου έως την 1η Οκτωβρίου θα διοργανωθούν και άλλες ελληνικές βραδιές, λιγότερες όμως σε σχέση με άλλα χρόνια λόγω οικονομικών δυσκολιών – γι’ αυτό και κάλεσε τους ομογενείς να ενισχύσουν το έργο της Διοικούσας Επιτροπής.

Η Πλατεία Αθηνών ανήκει στην Υπηρεσία Πάρκων του Δήμου της Νέας Υόρκης, η οποία συντηρεί τα αγάλματα (στην είσοδο υπάρχει ένα της θεάς Αθηνάς) και τις μαρμάρινες κολόνες που είναι παρόμοιες με εκείνες στους Δελφούς. Επίσης έχουν τοποθετηθεί αγάλματα του Σωκράτη και του Σοφοκλή, και μια προτομή του Αριστοτέλη.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης, αναγνωρίζοντας το ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της ομογένειας, το 2015 μετονόμασε την 30ή Λεωφόρο σε οδό Dennis Syntilas, τιμώντας έτσι τη μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου