Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Μετσόλα: Πρόθυμο το Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί στο Κυπριακό


Νικολέττα Κουρούσιη


Την έντονη πεποίθηση ότι η Κύπρος, ένα κράτος μέλος της ΕΕ, δεν μπορεί να παραμείνει μοιρασμένη, εξέφρασε η Ρομπέρτα Μετσόλα, μετά την επανεκλογή της στην προεδρία του σώματος. 

Στην εναρκτήρια ομιλία της μετά την επανεκλογή της στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι το ΕΚ είναι πρόθυμο να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί στο ζήτημα, κάνοντας αναφορά στα 50 χρόνια κατοχής της Κύπρου.

«Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που με τεχνητό τρόπο διαχωρίστηκε η Κύπρος στα δύο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε η γενιά που θα είναι σε θέση να βρει ένα δρόμο προς τα μπρος υπό την ηγεσία του ΟΗΕ. Πρέπει, επιτέλους, να κλείσουμε το σκοτεινό κενό στην ιστορία της Ευρώπης, με μια βιώσιμη λύση σε ευθυγράμμιση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που να συνάδει με τις ευρωπαϊκές μας αξίες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα 50 χρόνια από την εισβολή, μετά την επανεκλογή της, για τον ρόλο που προτίθεται να παίξει το Ευρωκοινοβούλιο για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, η κ. Μετσόλα υπέδειξε ότι ανέφερε ξανά στην ομιλία της το 2022 ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ολόκληρη, όσο η Κύπρος παραμείνει μοιρασμένη.

Ανακοίνωσε ότι αύριο στην Διάσκεψη των Προέδρων θα υπάρξει σχετική δήλωση, προκειμένου να σταλεί το πιο ισχυρό μήνυμα ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι πρόθυμο να διαδραματίσει τον ρόλο που του αναλογεί, υποδεικνύοντας ότι ανάλογο ρόλο πρέπει να επιδείξουν κι οι υπόλοιποι θεσμοί της ΕΕ.

«Είμαστε πολύ έντονοι σε αυτό», τόνισε η κ. Μετσόλα.

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου