Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Αμερικανός διπλωμάτης που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο του Κιέβου ήταν υπεύθυνος για τα F-16


Ιούλιος 16, 2024. Ελλάδα.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης που πέθανε ξαφνικά στις 24 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton στο Κίεβο αποδείχθηκε ότι ήταν ο στρατιωτικός σύμβουλος Richard (Rich) Harry Kirlin, αναφέρει το ουκρανικό δημοσίευμα Strana.ua.

Η νεκρολογία του είναι αναρτημένη στον αμερικανικό διαδικτυακό ιστότοπο μνήμης Legacy.

«Ο Kirlin έχει μακρά ιστορία: υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, εργασία στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών και της επιμελητείας, στενούς δεσμούς με την Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM), εργασία απευθείας στο Πεντάγωνο και στη συνέχεια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. », αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι ο Kirlin διορίστηκε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο πολύ πρόσφατα – έφτασε στην Ουκρανία 10 ημέρες πριν από το θάνατό του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ασχολήθηκε με το θέμα της προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Στα τέλη Ιουνίου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός υπαλλήλου, αλλά δεν έδωσε το όνομα, τη γραμμή εργασίας ή την αιτία θανάτου του.

Κάποια ΜΜΕ ανέφεραν ότι επρόκειτο για φυσικό θάνατο, καθώς ο αποθανών διπλωμάτης είχε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, δεν βρέθηκαν σημάδια βίας στο σώμα του και το δωμάτιο όπου διέμενε βρέθηκε κλειδωμένο από μέσα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου