Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη δολοφονία 4 ηγετών του ISIS στο Ιράκ


Σεπτέμβριος 15, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι, μαζί με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, εξολόθρευσε τέσσερις ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα τέλη Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των επιχειρήσεων στη χώρα αυτή.

“Αυτή η επιχείρηση στόχευε τους ηγέτες του ISIS και διέκοψε και μείωσε την ικανότητα του ISIS να οργανώνει και να διεξάγει επιχειρήσεις “, δήλωσε η Διοίκηση Μέσης Ανατολής του αμερικανικού στρατού (Centcom), προσθέτοντας ότι συνολικά 14 μέλη του ISIS σκοτώθηκαν στην επιδρομή στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

Δύο ημέρες μετά την επιδρομή, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι επτά Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επιχείρηση μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκε μαζί με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας κατά του ISIS στα δυτικά της χώρας.

Τότε, οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών είπαν ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα μετά από «περισσότερους από δύο μήνες παρακολούθησης με τη βοήθεια ανθρώπινων και τεχνολογικών πόρων», που επέτρεψε τον εντοπισμό «τεσσάρων ασφαλών σπιτιών» που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος.

Είπαν επίσης ότι είναι πιθανό ότι «υψηλόβαθμοι ηγέτες» ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στην επιδρομή.

Σύμφωνα με την Centcom, οι τέσσερις ηγέτες της οργάνωσης που σκοτώθηκαν στο Ιράκ ήταν ο Ahmad Hamid Hussein Abd-al-Jalil al-Ithawi, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Ιράκ. Abu Hammam, επικεφαλής των επιχειρήσεων στα δυτικά της χώρας. Abu-Ali al-Tunisi, επικεφαλής της τεχνικής ανάπτυξης και ο Shakir Abud Ahmad al-Issawi, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο δυτικό Ιράκ.

Ενεργοί οι πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους

Το Ιράκ κήρυξε «νίκη» κατά του Ισλαμικού Κράτους στα τέλη του 2017, αλλά πυρήνες τζιχαντιστών παραμένουν ενεργοί στη χώρα και συνεχίζουν να επιτίθενται σποραδικά στο προσωπικό του στρατού και της αστυνομίας, ιδιαίτερα σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές εκτός μεγάλων πόλεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν περίπου 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και σχεδόν 900 στη Συρία ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού που δημιουργήθηκε το 2014 για να πολεμήσει κατά της τζιχαντιστικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος. Η συμμαχία περιλαμβάνει στρατεύματα από πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

«Η Centcom παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της ήττας του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο συνεχίζει να απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους συμμάχους και τους εταίρους μας, καθώς και την περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της Centcom, στρατηγός Έρικ Κουρίλα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου