Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αντικαθεστωτικοί Λίβυοι σε Μαβί Μαρμαρά – Συρία!

«Κάθε καρυδιάς καρύδι» φαίνεται ότι συμμετείχε τελικά στο τουρκικό σκάφος «Μαβί Μαρμαρά» η «ανθρωπιστική» αποστολή του οποίου περιέπλεξε τόσο πολύ τις ισορροπίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οδηγώντας σε ανατροπή δεδομένων και κατακόρυφη αύξηση της έντασης.
Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα της Ισπανίας «ABC», στην αποστολή συμμετείχε ο Μαχντί Αλ Χαράτι, «οπλαρχηγός» των αντικαθεστωτικών, επικεφαλής των αποκαλούμενων ως «Ταξιαρχιών της Τρίπολης»! Ζούσε εξόριστος στην Ιρλανδία, από όπου επέστρεψε στη Λιβύη τον Φεβρουάριο του 2011 για να συμμετάσχει στην εξέγερση. Στο επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά» φέρεται να τραυματίστηκε, ενώ παρέμεινε για εννέα ημέρες κρατούμενος σε ισραηλινή φυλακή.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο (ο Αλ Χαράτι) θεωρούνταν ως ο δεύτερος στην ιεραρχία των αντικαθεστωτικών στρατιωτικών διοικητών, μετά τον Αμπντούλ Χακίμ Μπελχάτζ, κατάταξη η οποία οριστικοποιήθηκε αμέσως μετά την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας από τους αντικαθεστωτικούς τον περασμένο Αύγουστο.


Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Μπελχάτζ θεωρείται ως ιστορικός διοικητής της οργάνωσης LIFG (Libyan Islamic Fighting Group) η οποία θεωρείται ως ο «αντιπρόσωπος» της ισλαμιστικής τρομοκρατικής Αλ Κάιντα στη Λιβύη και γενικότερα στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής. Ανάμεσα στις… αγαθοεργίες της οργάνωσης φέρεται να εντάσσεται και η συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στους ισπανικούς σιδηροδρόμους…
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας συνάντησε τον Αλ Χαράτι προσφάτως στη Συρία, ενώ στην ερώτηση τι δουλειά έχει στη χώρα, αυτός – σημειωτέον δεν έκανε προσπάθεια να κρύψει την ταυτότητά του – απάντησε ότι βρίσκεται μαζί με δυο συνεργάτες του Μπελχάτζ με σκοπό να πληροφορηθεί τις ανάγκες που έχουν οι «επαναστατημένοι αδελφοί» εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ! Σύμφωνα όμως με άλλα στοιχεία, η LIFG έχει ήδη κατορθώσει να στείλει 600-1500 μαχητές στη Συρία, στοιχείο το οποίο εάν αληθεύει αποκαλύπτει περίεργες «διαδρομές» ανάμεσα στις επιμέρους επαναστάσεις της «Αραβικής Άνοιξης»…

ΠΗΓΗ defence-point.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου