Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ήπια άνοδος στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η τελευταία συνεδρίαση του 2011 στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εκτυλίσσεται σε ήπιους τόνους και με τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος.

Ο δείκτης των τραπεζών διατηρεί την τάση υπεραπόδοσης που εμφανίζει έναντι του ΓΔ από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενισχυμένος σήμερα έως και 4,1%, ενώ από τη σύνθεσή του τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Marfin Popular Bank και Eurobank.

Στήριξη στην ανοδική κίνηση του ΓΔ προσφέρουν την Παρασκευή και τα κέρδη των Coca-Cola 3E, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ωστόσο η συναλλακτική δραστηριότητα στο σύνολο του ταμπλό παραμένει σε αναμενόμενα υποτονικά επίπεδα.


«Σταθεροποιητικές τάσεις σε ένα ιδιαίτερα αναιμικό περιβάλλον συναλλαγών» αναμένει για την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς η Beta Securities. «Λόγω των χαμηλών τζίρων θα θέταμε σαν όριο κάποιας ανοδικής κίνησης -μόνο για την σημερινή συνεδρίαση- τις 680 μονάδες όπου ενδέχεται να κατοχυρωθούν μερικώς κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη των τελευταίων ημερών», σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Προσθέτει επίσης ότι «η ήπια κίνηση των τελευταίων ημερών έχει εξομαλύνει κάπως την πτωτική δυναμική, δίνοντας περισσότερο χρόνο εξέτασης κάποιων τεχνικών και θεμελιωδών δεδομένων στις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την γρήγορη συρρίκνωση των αποτιμήσεων» και εκτιμά ότι «σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει της νέας χρονιάς ενδεχομένως να υπάρξει μια περιορισμένη αγοραστική δραστηριότητα σε δεικτοβαρείς τίτλους που βρίσκονται σε πολύ υποτιμημένα τεχνικά επίπεδα».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 671,53 μονάδες με κέρδη 0,63%. Κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα έως και 1,14%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,43% στις 265,63 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 9,13 εκατ. τεμαχίων αξίας 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 76 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 48 υποχωρούν και 23 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου