Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η πρώτη έκθεση για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Η παρουσίαση του Εφήβου των Αντικυθήρων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ως αντικείμενο του Ιανουαρίου -του πρώτου μήνα για το 2012- είναι μόνον η αρχή.

Το αριστουργηματικό χάλκινο άγαλμα του 340 - 330 π.Χ., που ανελκύστηκε από το ομώνυμο ναυάγιο στις αρχές του περασμένου αιώνα, δίνει απλώς μια γεύση γι' αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει, την πρώτη έκθεση που έχει ποτέ γίνει για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.




«Η νέα περιοδική έκθεση που διοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τις αρχές Απριλίου 2012 και θα διαρκέσει ένα έτος. Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν τα αντικείμενα του Ναυαγίου, κάποια από τα οποία ανήκουν ήδη στην έκθεση του Μουσείου, ενώ άλλα βρίσκονται στις αποθήκες του.

Φυσικά θα εκτεθεί και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, με όλα τα νεότερα δεδομένα που προέκυψαν μετά την ψηφιακή ακτινογράφησή του το 2005», πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλεξάνδρα Χριστοπούλου, αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.


Τα αντικείμενα του ναυαγίου δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά στο σύνολό τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στην περιοδική έκθεση θα εκτεθούν τα πάντα. Για παράδειγμα, τα φαγωμένα από τη θάλασσα, τεράστια γλυπτά, που βρέθηκαν στα ανοικτά των Αντικυθήρων και σήμερα εκτίθενται στο αίθριο του Μουσείου, δεν θα μετακινηθούν.




ΠΗΓΗ real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου