Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

O καλύτερος πελάτης του δημοσίου



Ο αρχηγός της σπείρας του Θερμαϊκού και αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής τοκογλυφίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα μετά τον περιώνυμο Γούκο, ο Μάρκος Καραμπέρης, ήταν και παρέμεινε «παιδί» της Γαλάζιας Πολυκατοικίας του ελληνικού βορά. Με τις διασυνδέσεις και τα «κονέ» στην πολιτική πιάτσα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να ανακαλύψει τις διόδους για να νοικιάσει τα ακίνητά του. Άλλωστε το κέρδος του από την τοκογλυφία, εκτός από τα μετρητά, ήταν και η απόκτηση ακινήτων δια της μεθόδου της προσημείωσης στην οποία κατέληγαν τα θύματα του.

Ο καλύτερος πληρωτής είναι πάντα το Δημόσιο και το γνώριζε πολύ καλά ο Μάρκος Καραμπέρης. Διενεργούσε για λογαριασμό του ή για λογαριασμό των «υψηλών προστατών του» οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι. Αρχής γενομένης από τον ηγούμενο Εφραίμ για να καταλήξουμε στον Γ. Καρατζαφέρη.

Δεδομένη ήταν και η «σιωπή των λύκων» της εξουσίας διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων την οποία διασφάλιζαν τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Χρήστος Παπαχατζής, γέννημα και θρέμμα του πασοκικού κατεστημένου αλλά και οι «ελεγκτές» της πληροφόρησης στην πόλη όπως ο Γώργος Φερέτης, οι δικηγόροι, οι αστυνομικοί, οι εφοριακοί και οι άλλοι εντιμότατοι συμπολίτες του. Με λίγα λόγια ο Μάρκος Καραμπέρης είχε καταφέρει να διεισδύσει στην ενδότερα των έσω του Δημοσίου.
Σπιτονοικοκύρης και με την κρατική βούλα

Έτσι νοίκιασε από το 2004, επί κυβερνήσεως Καραμανλή έως και σήμερα, τρία ακίνητα του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ένα (διπλό για την ακρίβεια) στεγάζει στο κέντρο της πόλης την ΔΕΚ ( «Διαπεριφερειακό Κέντρο Ελέγχου) αλλά και την Δ. ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με ένα τίμημα που αγγίζει τα 21.000 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα νοικιάζει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ακίνητο όπου στεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης με ένα τίμημα που αγγίζει τα 8.000 ευρώ τον μήνα. Αν κανείς κάνει την πρόσθεση θα καταλήξει στο ποσό των 30.000 ευρώ τον μήνα ή 360.000 ευρώ τον χρόνο.

Το χρήμα, ιδιαίτερα το παράνομο και κατάμαυρο χρήμα της τοκογλυφία, φέρνει περισσότερο χρήμα και όταν διαθέτει κανείς τα μέσα τότε ο κρουνός των ευρώ ανοίγει.

Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει πώς το κράτος, το υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης, δεν γνώριζαν τα περί εγκληματικής οργανώσεως μέχρι τουλάχιστον την εξάρθρωση της από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαίως. Αλλά γνωρίζει κανείς πολλούς Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων που θα μπορούσαν με τέτοια επιτυχία, τρία στα τρία, να «κτυπήσουν» τέτοια ενοίκια για ένα τόσο μεγάλο διάστημα καταβλητέα από το Δημόσιο; Μάλλον όχι. Ο αρχιτοκογλύφος ο οποίος παράλληλα δάνειζε, διακινούσε μαύρο χρήμα, άνοιγε μπουζουξίδικα, «έπαιζε» με τον ΠΑΟΚ, ανάγκαζε ανθρώπους να αυτοκτονήσουν, τσάκιζε ζωές και συνειδήσεις και για μία περίπου δεκαπενταετία είχε βάλει στο χέρι 2000 επιχειρηματίες και απλούς ιδιώτες. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είχε καταφέρει να έχει ως καλύτερο του πελάτη το Κράτος.

Θαυμάστε την επιτυχία ανατρέχοντας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η οποία ευτυχώς υπάρχει και είναι ON LINE για να μπορεί ο κάθε πολίτης να ανακαλύπτει το τι κρύβεται κάτω από το χαλί.

Κατ’ αρχή ιδού ο «χάρτης» των δοσοληψιών του Καραμπέρη με το Δημόσιο. Πρόκειται για το αρχείο των επισήμων κρατικών δαπανών για την καταβολή των ενοικίων στην «Μάρκος Καραμπέρης ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ» με αριθμό μητρώου εταιρείας 50946/62/Β/02/0025 με μετόχους τους Μάρκος Καραμπέρη του Θωμά, Ελένη Μπούρδα και Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη (απαξάπαντες συνελήφθησαν την Τρίτη που μας πέρασε).



Επί παραδείγματι, το αποδεικτικό στοιχείο για την καταβολή ενοικίων κατά το 2011 όπως αυτό παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Καταγράφονται βεβαίως τα ΑΦΜ, ενοικιαστή και ιδιοκτήτη καθώς και το όνομα της υπευθύνου η οποία εγκρίνει την δαπάνη.

Όπως φαίνεται από τα αρχεία, ο Μάρκος Καραμπέρης διασφαλίζει την ενοικίαση ακινήτων του ήδη από το Β Εξάμηνο του 2004 με υψηλό τίμημα.





ΠΗΓΗ zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου