Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα αγοράζει χρόνο και παίζει παιχνίδια

Για «κωλυσιεργία» και «ακραίες θέσεις» κατηγορεί και πάλι την Ελλάδα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολας Γκρούεφσκι.
Ο Γκρούεφσκι δηλώνει ότι «λυπάται, που η Ελλάδα προσπαθεί να αγοράσει χρόνο», εκτιμώντας ότι στόχος της χώρας μας είναι να καθυστερήσει τις διαδικασίες για την επίλυση του ονόματος μέχρι τα τέλη Μαρτίου, για να επικαλεστεί τις εκλογές, αρνούμενη να συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις.
«Ο πιο πρόσφατος γύρος συνομιλιών για την αναζήτηση λύσης του προβλήματος της ονομασίας που επέβαλε η Ελλάδα πριν από 15-20 χρόνια επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις μου ότι η Αθήνα θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο και να παίξει παιχνίδια», τόνισε ο Γκρούεφσκι, υποστηρίζοντας ότι στόχος μας είναι να επιρρίψουμε την ευθύνη στην πλευρά των Σκοπίων.

Επίσης, χαρακτήρισε τις θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας «ακραίες», αφήνοντας αιχμές για τη στάση της διεθνούς κοινότητας, που «συνεχίζει να κλείνει τα μάτια για όσα πράττει η Ελλάδα».
«Ελπίζω ότι με την πάροδο του χρόνου η Ελλάδα θα χάσει την υποστήριξη που έχει από τη διεθνή κοινότητα, που δεν θα βρίσκεται πάντα στην πλευρά της, με την αγορά χρόνου που επιδιώκει», είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων
Για την «κηδεία της Ελλάδας»
Ο Γκρούεφσκι αναφέρθηκε και στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η «κηδεία της Ελλάδας» στο καρναβάλι της κωμόπολης Βέβτσανι.
«Το να χρησιμοποιεί κανείς το Καρναβάλι του Βέβτσανι ως δικαιολογία για την καθυστέρηση των συνομιλιών που στόχο έχουν την εξεύρεση λύσης σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα Βαλκάνια, καθώς και να εξαπατά τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και των εταίρων της ΕΕ, δεν είναι τίποτε άλλο από μια παρωδία, ακόμη μεγαλύτερη από εκείνη του Βέβτσανι», ανέφερε.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου