Αυτό που συμβαίνει με τη γειτονική ΠΓΔΜ καταντά γελοίο.
Την στιγμή που Έλληνες πολιτικοί, αξιωματούχοι και λοιποί δηλώνουν ανοιχτά την άνεσή τους με την κλήση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», τα πράγματα στο εσωτερικό της χώρας είναι λίγο διαφορετικά.
Το έντονο αλβανικό στοιχείο υπενθύμισε για μια ακόμη φορά το σκηνικό που επικρατεί στη χώρα!
Πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια αγώνα χειροσφαίρισης μεταξύ της ομάδας νέων του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ, οπαδοί της πρώτη ανάρτησαν πανό στο οποίο γραφόταν στα αγγλικά «Bulgarians by God, Macedonians by Tito». Δηλαδή, ο Θεός τους έκανε Βούλγαρος και ο Τίτο τους έκανε «Μακεδόνες».

Βέβαια οι Κοσοβάροι οπαδοί δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό. Έκαψαν και σημαία της «FYROM», ανταποδίδοντας τα αισθήματα που τους επέδειξαν λίγο καιρό πριν οι Σκοπιανοί οπαδοί σε αθλητική διοργάνωση στο Βελιγράδι.
Καταρχάς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η στάση των Αμερικανών, των Γερμανών και των λοιπών Δυτικών στα ζητήματα των Βαλκανίων ήταν και είναι άκρως καταστροφική. Και θα συνεχίσει να είναι όσο θα στηρίζονται μορφώματα εις βάρος της Ιστορίας.
Από την άλλη πλευρά η ελληνική εξωτερική πολιτική για χρόνια ήταν ανίκανη να κάνει κάτι, είτε γιατί δεν ήθελε ή γιατί δεν είχε την ιστορική συνείδηση για να το κάνει.
Όχι ότι τώρα τα πάει καλύτερα…
Το χειρότερο ήταν ότι βάφτισε την αθλιότητα «ρεαλισμό». Σαν να λέμε ότι η συνειδητοποίηση του βιασμού, σεξουαλικού ή ψυχικού ή ακόμα και ιστορικού, είναι η εκπόρνευση. Όχι η απονομή Δικαιοσύνης ή στήριξη της ιστορικής αλήθειας…

ΠΗΓΗ prionokordela