Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Έκρηξη με δύο νεκρούς σε βάση της Βραζιλίας στην Ανταρκτική

Φονική έκρηξη σημειώθηκε στον ερευνητικό σταθμό της Βραζιλίας που διατηρεί στην Ανταρκτική, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο που φιλοξενούνται οι γεννήτριες και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση της έκρηξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία κυβερνητικών υπηρεσιών οι δύο νεκροί είναι υπαξιωματικοί του Ναυτικού της Βραζιλίας, ενώ ακόμη ένας τρίτος ναύτης τραυματίστηκε σοβαρά.
Η βάση της Βραζιλίας βρίσκεται στο νησί King George κοντά στο άκρο της χερσονήσου της Ανταρκτικής. Συνολικά στη βάση βρίσκονταν περί τους 30 ερευνητές, και όλοι την εκκένωσαν με ελικόπτερο που εστάλη από τη βάση που διατηρεί η Χιλή την Eduardo Frei.

Ο τραυματίας νοσηλεύτηκε αρχικά στον πολωνικό σταθμό Arctowski και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Χιλιανή στρατιωτική βάση.
Συνολικά για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Βραζιλιάνων επιστρατεύτηκαν τρία ελικόπτερα από τη Χιλή, ενώ αεροσκάφος της Αεροπορίας της Αργεντινής μετέφερε το προσωπικό στην Χιλιανή πόλη  Punta Arenas. Αεροσκάφος C-130 της Αεροπορίας της Βραζιλίας θα μεταφέρει το προσωπικό του σταθμού πίσω στη Βραζιλία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου