Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Με οριακές μεταβολές έκλεισε μια άνευρη συνεδρίαση στη Wall Street

Dow12.981,51-1,44 -0,01%  



  Nasdaq2.966,162,41 0,08%  

Η Wall Street σήμερα
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street και τον Dow Jones να μην καταφέρνει να ξεπεράσει τις 13.000 μονάδες, μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά κατοικίας και τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, που κατόρθωσαν να εξισορροπήσουν την απογοήτευση από τη συνεδρίαση αξιωματούχων της G20 το Σαββατοκύριακο.

Ο Dow Jones έκλεισε υψηλότερα των 13.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 19 Μαΐου του 2008, όταν είχε τελειώσει τη συνεδρίαση στις 13.028,16 μονάδες. Η πρώτη φορά που ο Dow Jones έκλεισε υψηλότερα των 13.000 μονάδων ήταν στις 15 Απριλίου του 2007.

«Αυτό που είδαμε σήμερα είναι ότι στην αρχή οι ευρωπαϊκές ανησυχίες οδήγησαν την αγορά χαμηλότερα, αλλά τότε τα στοιχεία για την αγορά κατοικιών αποδείχθηκαν απροσδόκητα ισχυρά, και αυτό συνεχίζει να κινεί τους επενδυτές που εμφανίζονται λιγότερο ανήσυχοι για το πτωτικό ρίσκο», σχολιάζει ο Bill Stone, επικεφαλής αναλυτής στρατηγικής στην PNC Wealth Management Group.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,40 μονάδες (-0,01%) κλείνοντας στις 12.981,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,40 μονάδων (0,08%) και έκλεισε στις 2.966,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,80 μονάδων (0,14%) κλείνοντας στις 1.367,50 μονάδες.


Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η JP Morgan Chase κλείνοντας στα $39,06 με άνοδο 0,78 δολλάρια ή σε ποσοστό 2,04%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 2,03% και κλείσιμο στα $8,04 και η American Express, η οποία έκλεισε στα $54,18 με άνοδο 1,59%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Hewlett-Packard (-1,46%), η Boeing (-1,12%) και η General Electric (-0,88%).


Το Σαββατοκύριακο η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 δεν έφερε καμία συμφωνία για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ. Οι αξιωματούχοι τόνισαν πως δεν πρόκειται να κινηθούν εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αναλάβουν δράση προκειμένου να αυξήσουν το μέγεθος των ταμείων διάσωσης, που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας κατά της εξάπλωσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
«Οι ηγέτες παγκοσμίως δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ευρώπη μέχρι η ίδια να τους δείξει το χρώμα του χρήματος, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne», τονίζει η Kathleen Brooks, επικεφαλής έρευνας στη Forex.com.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη αναμένεται να είναι σημαντικός μοχλός για τις αγορές αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές της KBC Bank στις Βρυξέλλες.
Αυτή η εβδομάδα περιλαμβάνει υψηλό αριθμό δημοπρασιών ομολόγων από χώρες της ευρωζώνης, κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για τη διάσωση της Ελλάδας και το δεύτερο πρόγραμμα τριετούς χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ.
Τα χρηματιστήρια διαπραγματεύονται κοντά σε κρίσιμα επίπεδα μετά από το σχετικά ισχυρό ράλι των τελευταίων δυόμιση μηνών. Αυτό σημαίνει ότι τα ρίσκα για ένα risk taking έχουν αυξηθεί, και ίσως ενεργοποιηθούν από ενδεχόμενη απογοήτευση της αγοράς από ένα από αυτά τα events, αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές σε note τους προς τους πελάτες.
Εξάλλου, οι πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν άνοδο 2% τον Ιανουάριο και διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, όταν οι αγοραστές επωφελούνταν από ένα μέτρο που έληξε τώρα.
Ο δείκτης των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών σημείωσε άνοδο στις 97 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 95,1 μονάδων το Δεκέμβριο.
Ακόμη και χωρίς την αναθεώρηση, ο δείκτης θα είχε δείξει ανάπτυξη, καθώς η αρχική μέτρηση ήταν στις 96,6 μονάδες. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών διαμορφώθηκαν 8% υψηλότερα.

Οι μετοχές της κατασκευαστικής Lennar Corp σημείωσαν άνοδο 2,6% και της DR Horton Inc και Standard Pacific κατά 2%. Επίσης, και η Whirpool ενισχύθηκε κατά 6,4%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρεία αναπαλαίωσης κατοικιών Lowe’s Cos. ανακοίνωσε κέρδη δ΄ τριμήνου της τάξης των 26 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 11,63 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research ανέμεναν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 24 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 11,35 δισ. δολαρίων. Η μετοχή ενισχύθηκε 1%.
Επίσης, στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, το Σάββατο, ο επενδυτής Warren Buffett δήλωσε ότι το δ.σ. της Berkshire Hathaway έχει βρει το διάδοχό του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Ο 81 ετών Buffett, ο οποίος δεν αποκάλυψε ποιος θα είναι ο διάδοχος, δήλωσε πως ο ίδιος και ο 88 ετών αντιπρόεδρος Charlie Munger, βρίσκονται σε «εξαιρετική κατάσταση» και ότι τα νέα αυτά δεν υποδηλώνουν ότι οι δύο τους «πάνε οπουδήποτε».
Η Motorola Solutions, η εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε ότι απέκτησε 23,7 εκατ. μετοχές της από τον Carl Icahn, έναντι 1,17 δισ. δολαρίων.
Πτώση 6,1% κατέγραψε η μετοχή της Nokia Corp, μετά από την παρουσίαση στο κοινό, δύο συσκευών της τύπου smartphone.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου