Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

H τρόικα αποσύρει Τόμσεν και Μαζούχ

Κάποια στιγμή ο Δανός τεχνοκράτης -ο επονομαζόμενος και «Blue Eyes»- του αποκάλυψε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κλιμακίου της τρόικας. Εγινε ακόμα γνωστό ότι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εκτός τρόικας θα βρεθεί και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κλάους Μαζούχ.

Στην ερώτηση για πoιον λόγο φεύγει ο κ. Τόμσεν, απάντησε ότι ο λόγος αποχώρησής του ύστερα από 30 χρόνια (διορίστηκε το 1982) είναι επειδή παίρνει τη σύνταξή του. Μπορεί αυτή να είναι η επίσημη άποψη του κ. Τόμσεν, όμως, όπως λένε στην κυβέρνηση, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Το παρασκήνιο είναι αρκετά πλούσιο και αφορά και στους τρεις τροϊκανούς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα (σε συνεργασία βεβαίως με την προηγούμενη κυβέρνηση) όχι μόνο με την παταγώδη αποτυχία στις εκτιμήσεις τους και την εξοντωτική φορολογική πολική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση, αλλά και με την αυτοκρατορική συμπεριφορά τους.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσαν διακριτικά το θέμα της συμπεριφοράς των κυρίων Τόμσεν, Μαζούχ και Ματίας Μορς στα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τελικά οι κύριοι Τόμσεν και Μαζούχ φαίνεται ότι αποχωρούν, ενώ ο κ. Μορς μάλλον παραμένει στη θέση του καθώς δεν ήταν από την αρχή στο πρόγραμμα.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου