Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κύπρος:Ναυάγησε η συνεργασία

Απέκλεισε το ΔΗΚΟ το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, για ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Κύπρου, ενώ το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνεργαστεί με τους όρους που έθεσαν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωπαϊκό Κόμμα και Οικολόγοι), σε πολιτική διακήρυξη που έχουν προσυπογράψει.
Δίνοντας διευκρινίσεις για τη χθεσινή συνάντηση του αρχηγού του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να προχωρήσει από μόνο του σε συνεργασία με το κόμμα της αριστεράς, τονίζοντας ότι το ΔΗΚΟ παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου.

Ο κ. Φωτίου είπε, επίσης, ότι το πρόσωπο της επιλογής των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου θα ανακοινωθεί, πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά τού ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα δεν πρόκειται να συνεργαστεί στη βάση της πολιτικής διακήρυξης που εξέδωσαν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου