Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οριστικό αμερικανικό «χαστούκι» σε Σκόπια και Τουρκία…

Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο, επισήμανε η επικεφαλής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε ότι η ΠΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί στη Συμμαχία. Επίσης, επισήμανε ότι θα υπάρξει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμμαχία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, όπως είπε, να λάβει μέρος και ο υπουργός της πΓΔΜ, όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα, μόνο όμως σ’ αυτό το επίπεδο.


Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως δυσμενής τόσο για τους Σκοπιανούς όσο και για τον πάτρωνά τους, την Τουρκία, η οποία σε μια απόδειξη των ιδιαίτερα φιλικών αισθημάτων και την ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας, φροντίζει να θέτει υπό την κηδεμονία της οποιαδήποτε χώρα έχει έστω και ελάχιστα προβλήματα με την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ο Γκρουέφσκι εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον της σταθερότητας της χώρας του δεν θα κριθεί ούτε στην καπήλευση της Ιστορίας, ούτε στην… οθωμανική τρυφερότητα της Άγκυρας.

Ας ελπίσουμε ότι όλες οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις θα αντιληφθούν αυτή την απλή αλήθεια και δεν θα δώσουν περιθώριο με την ανοχή και την – σε βαθμό… παρεξηγήσεως – διαλλακτικότητα που εμφανίζουν μπροστά σε αδίστακτους πολιτικούς όπως ο Γκουέφσκι.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου