Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μείον 30% στους μισθούς των υπουργών

«Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο, σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα μεγάλο βήμα που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ κομμάτων για να «βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε περικοπή κατά 30% στο μισθό του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ζήτησε να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων.


Παράλληλα, ζήτησε από τους υπουργούς «αλήθεια, σεμνότητα και όχι άσκοπη παρουσία στα κανάλια» και ξεκαθάρισε ότι η επικοινωνιακή διαχείριση θα πρέπει να συντονίζεται  κεντρικά.

Τόνισε ότι η εντολή του ελληνικού λαού προς τα κόμματα ήταν να συγκροτηθεί κυβέρνηση ευθύνης που θα προχωρήσει τις μεγάλες τομές και αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της.

«Για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι: «Θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα, να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά».

Κάλεσε τα κόμματα που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση να δείξουν την ίδια υπευθυνότητα που θα δείξει και η κυβέρνηση. «Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είπε: «Δε με νοιάζουν οι καλές προθέσεις αλλά το έργο και η αποτελεσματικότητα».

ΠΗΓΗ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου