Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο πρόεδρος του SPD ενοχοποιεί Μέρκελ και Σαρκοζί Γκάμπριελ: «Θανατηφόρα η δόση λιτότητας στην Ελλάδα»

«Μύδρους» κατά των χειρισμών της Γερμανίδας καγκελάριου και του τέως προέδρου της Γαλλίας εξαπολύει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι «η δόση λιτότητας που έδωσαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα είναι προφανώς θανατηφόρα».
Μιλώντας στη Hannoversche Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), υποστηρίζει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».

Δεν διστάζει, μάλιστα, να παρομοιάσει κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες με κλεπταποδόχους, οι οποίοι, όπως λέει, θέλουν να επωφεληθούν από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.
Ο κ. Γκάμπριελ συμφωνεί επί της αρχής με το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα, αλλά επισημαίνει ότι ακόμη και το καλύτερο φάρμακο μπορεί να είναι θανατηφόρο, εάν η δόση είναι υπερβολική. «Η δόση λιτότητας που έδωσαν στην Ελλάδα είναι προφανώς θανατηφόρα» τονίζει.
Παράλληλα, προτείνει το πάγωμα ελληνικών λογαριασμών σε ευρωπαϊκές τράπεζες, «μέχρι οι κύριοι αυτοί να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει φόρο στην πατρίδα τους».
Ομολογεί πάντως, ότι ούτε στη Γερμανία υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, καθώς, όπως εκτιμά, «ενίοτε πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών στην Ευρώπη συμπεριφέρονται σαν κλεπταποδόχοι που θέλουν να επωφεληθούν κρυφά από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου