Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο φόβος του εκκαθαριστικού

Να μεταθέσουν το… μοιραίο της εκκαθάρισης των φορολογικών τους δηλώσεων φαίνεται να επιλέγουν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι φορολογούμενοι, οι οποίοι αφήνουν μάλλον για την τελευταία στιγμή το ετήσιο ραντεβού με την εφορία.

Μέχρι σήμερα, μόλις ένας στους πέντε έχει υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Συνολικά 250.000 φορολογούμενοι έχουν συμπληρώσει τις ηλεκτρονικές τους δηλώσεις, αλλά δεν έχουν κάνει το τελικό κλικ στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, κρατώντας σε εκκρεμότητα την υποβολή της δήλωσης και συνακόλουθα την εκκαθάρισή της και την πληρωμή του φόρου.


Παράλληλα, στις εφορίες οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί χειρόγραφα φτάνουν μόλις τις 225.000.

Συνολικά φέτος υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και χειρόγραφα περίπου 5,5 εκατομμύρια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Τις τελευταίες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καταγράφει σχετική αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων (περίπου 50.000 την ημέρα), ενώ δεν λείπουν εκείνοι στο υπουργείο Οικονομικών που προβλέπουν διαδικτυακό συνωστισμό όσο πλησιάζει η προθεσμία της 16ης Ιουλίου για την ηλεκτρονική υποβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έγραψε το Euro2day από τα πρώτα 900.000 εκκαθαριστικά που έχουν ταχυδρομηθεί δύο στα τρία είναι χρεωστικά, με το μέσο φόρο στα 1.453 ευρώ.

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί οι φορολογούμενοι αφήνουν για αργότερα την υποβολή της δήλωσης…

ΠΗΓΗ :
www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου