Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Υγεία, δύναμη και υπομονές ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη νέα κυβέρνηση που ορκίστηκε λίγο μετά τις 19:30 την Πέμπτη.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 39 μέλη, 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς. Οι Βασίλης Ράπανος, Γιώργος Μαυραγάνης και Δημήτρης Κούρκουλας δεν ορκίστηκαν σήμερα.

Η τελετή καθυστέρησε περίπου μισή ώρα γιατί άργησε να ετοιμαστεί ο πάπυρος όπου υπέγραφαν οι υπουργοί, ενώ όταν ετοιμάστηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε φτάσει ακόμη στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Ρουπακιώτης.


Οι σύζυγοι πολλών υπουργών είχαν πάρει πάντως θέση από νωρίς μέσα στην αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής δεν έλειψαν και κάποια απρόβλεπτα, όπως  για παράδειγμα όταν υπέγραφε ο κ. Νικολόπουλος το μελάνι του στυλό τελείωσε και έβγαλε από την τσέπη του ένα δικό του στυλό.

Σημειώνεται ότι πρώτος υπέγραψε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και τελευταίος ο κ. Γιώργος Βερνίκος, υφυπουργός εμπορικής Ναυτιλίας.

Μετά το πέρας της τελετής όλοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής.

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Εργασίας Ν. Νικολόπουλο.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε στα ξένα ΜΜΕ ότι στόχος της κυβέρνησης εθνικής  ενότητας είναι να ξαναδώσει ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη για τον κόσμο της εργασίας.  Έχει υπάρξει κατηγορηματική δέσμευση πως δεν θα υπάρξει καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων» ανέφερε λίγο πριν την ορκωμοσία ο Υφυπουργός Εργασίας, Νικόλαος Νικολόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, είπε ότι: «Έχουμε ευθύνη και καθήκον να διορθώσουμε τα προβλήματα στο χώρο της υγειάς».

Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου τόνισε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά. «Έχουμε και το πρόσραμμα και το σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο, η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα
Κεφαλογιάννη είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόσωπο, τονίζοντας ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολο.





ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου