Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συρία: Ο στρατός σφυροκοπά τη Λαττάκεια

Συριακά ελικόπτερα και άρματα μάχης πλήττουν θέσεις των ανταρτών στην επαρχία της Λαττάκειας, στη Μεσόγειο, για δεύτερη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσαν ακτιβιστές σήμερα κατά τις σφοδρότερες ανταλλαγές πυρών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή αυτή μετά την εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ που άρχισε πέρυσι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι στρατιωτικές ενισχύσεις έφθασαν νωρίς το πρωί. Ένας διοικητής των ανταρτών σκοτώθηκε από πυρά του στρατού στην πόλη Σέλμα όπως και έξι άμαχοι στη Χαφέχ, σουνιτική περιοχή, όπου οι ανταλλαγές πυρών γίνονται όλο και σφοδρότερες.


Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη, ενώ και οι δυνάμεις του Ασαντ υπέστησαν βαριές απώλειες με τουλάχιστον 26 στρατιώτες νεκρούς, αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και παρακολουθεί τα βίαια επεισόδια στη Συρία.

Οι αντάρτες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι πλέον δεν δεσμεύονται από την εκεχειρία του ειρηνευτικού σχεδίου Αναν που θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο, δηλώνοντας ότι το καθεστώς Ασαντ δεν τήρησε την εκεχειρία.

Πολλές πόλεις της Λαττάκειας κατοικούνται από Αλαουίτες, μια πτέρυγα του σιιτικού Ισλάμ . Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είναι επίσης Αλαουίτης. Η μειονότητα αυτή αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα την υπό τους σουνίτες εξέγερση στη χώρα.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου