Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Διεκόπη το πτωτικό σερί στη Wall Street με τη βοήθεια των μάκρο

Dow12.127,9526,49 0,22%  



  Nasdaq2.778,1118,10 0,66%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να ανακτά το θετικό πρόσημο μετά από τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις βρίσκοντας στήριξη στα ενθαρρυντικά μάκρο που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών που καταρτίζει το Institute for Supply Management σημείωσε μικρή βελτίωση το Μάιο ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία αντέχει τους κλυδωνισμούς της οικονομικής αναταραχής από την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Ο δείκτης του ISM σκαρφάλωσε στις 53,7 μονάδες από 53,5 μονάδες τον Απρίλιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν πτώση του δείκτη στις 53,0 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε ταυτόχρονα σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών από τις επτά ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη (G7) για την ανάσχεση της κρίσης στην Ευρώπη.

Τα μέλη της G7 συμφώνησαν να συνεργαστούν σε κρίσιμα ζητήματα όπως η κρίση χρέους στην Ισπανία και την Ελλάδα, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Jun Azumi.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την G-7, οι Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν την προεδρία ανακοίνωσαν ότι οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες "εξέτασαν την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και συζήτησαν τις πιθανές απαντήσεις συμπεριλαμβανομένης "της προόδου προς μια δημοσιονομική και οικονομική ένωση στην Ευρώπη".

Οι υπουργοί "συμφώνησαν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ενόψει της συνόδου της G-20 στο Los Cabos" του Μεξικού.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 26,40 μονάδες (0,22%) κλείνοντας στις 12.127,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 18,10 μονάδων (0,66%) και έκλεισε στις 2.778,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 7,30 μονάδων (0,57%) κλείνοντας στις 1.285,50 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η JP Morgan Chase κλείνοντας στα 31,99 δολ. με άνοδο 0,99 δολ. ή σε ποσοστό 3,19%. Ακολούθησαν η Hewlett-Packard με κέρδη 2,94% και κλείσιμο στα 21,68 δολ. και η Bank of America Corp, η οποία έκλεισε στα 7,10 δολ. με άνοδο 2,90%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η United Technologies (-0,80%), η Wal-Mart Stores (-0,74%) και η Coca Cola (-0,54%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,06 δολ. ή σε ποσοστό 4,88% και έκλεισε στα 1,17 δολ.

Τις ανησυχίες για την εξέλιξη της κρίσης στην Ευρώπη επανέφεραν σήμερα στο προσκήνιο οι δηλώσεις του υπουργού Προϋπολογισμού της Ισπανίας, Cristobal Montoro ότι τα υψηλά κόστη δανεισμού έχουν ουσιαστικά αποκλείσει τη χώρα από τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Η Ισπανία, η οποία αναγκάστηκε να κρατικοποιήσει την Bankia, δεν έχει ακόμα συνέλθει από την κατάρρευση της φούσκας των ακινήτων στην οποία ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένες οι τράπεζες της χώρας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δημοσίευμα του Der Spiegel ανέφερε ότι ο Βερολίνο πιέζει τη Μαδρίτη να δεχθεί βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η επιφυλακτικότητα θα διατηρηθεί το επόμενο διάστημα στις αγορές εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας. Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Τετάρτη και ακολουθεί την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου