Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Bild: Έτσι «τρύπωσαν» οι χρεοκοπημένοι Έλληνες στο ευρώ

Bild: Έτσι «τρύπωσαν» οι χρεοκοπημένοι Έλληνες στο ευρώ «Η νέα κυβέρνηση θέλει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Κι όμως, η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ μέλος της ευρωζώνης», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σε ένα εκτενές άρθρο αφιερωμένο στο πώς η Ελλάδα «κορόιδεψε» τους Ευρωπαίους κατά την ένταξή της στο κοινό νόμισμα.
Αφορμή για το δημοσίευμα της Bild έγινε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τη Δευτέρα από τη γερμανική τηλεόραση, με θέμα τίτλο «Η μεγάλη απάτη του ευρώ. Όταν όλοι εξαπατούν όλους».

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τα «κόλπα» και την «εξαπάτηση» της ελληνικής πολιτικής, που έκανε δυνατή την είσοδο στο ευρώ. Ο δημοσιογράφος Michael Wech καταγράφει τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στη σημερινή κρίση, γράφει η Bild.
«Οι ειδικοί ήταν σαφείς πολύ πριν από την αλλαγή του νομίσματος το 2002: χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο ή η Ελλάδα δεν έχουν καμία θέση στο ευρώ. Είναι υπερχρεωμένες, οι οικονομίες τους ανεπαρκείς και οι προϋπολογισμοί τους δεν μπορούν να ισοσκελιστούν».
«Το κοινό νόμισμα είναι πολιτικό σχέδιο, όχι οικονομικό», διατείνεται η γερμανική εφημερίδα.
«Τα χρέη εξαφανίζονται εν μέρει από τον προϋπολογισμό», «ποσά εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται», «οι κανόνες κατάρτισης του προϋπολογισμού δεν παίζουν κανένα ρόλο», υποστηρίζει η Bild.
Μάλιστα, ένας Έλληνας πρώην υπουργός παραδέχεται ότι «η ελληνική διοίκηση είναι παλιομοδίτικη και μη αποδοτική», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη το γερμανικό ντοκιμαντέρ.
Οι Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι τα στοιχεία της Αθήνας δεν είναι ακριβή. Η στατιστική υπηρεσία σημειώνει απλά: Τυπικώς, η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης. Το έλλειμμα είναι μικρότερο από το 3%, τουλάχιστον στα χαρτιά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τρόπο να ελέγξει τα νούμερα, εξαρτάται από τις ελληνικές εκθέσεις, σημειώνει η Bild.
«Η ευρωζώνη δημιουργείται, φορτωμένη με εκ γενετής κουσούρια».

ΠΗΓΗ newsbomb.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου