Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ομιλία στο συνέδριο του Economist «Όχι» από Βενιζέλο στις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων

Αντίθετος στην πρόβλεψη του Μνημονίου για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο συνέδριο του Economist.

Αντίθετα, ο κ. Βενιζέλος πρόκρινε την «έντιμη αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών και την αξιοποίηση του προσωπικού του Δημοσίου, λέγοντας πως έτσι θα υπάρξουν και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι «οι απολύσεις με ένα βάρβαρο τρόπο και για λόγους συμβολισμού 15.000 δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζεται να γίνουν, αλλά χρειάζεται να γίνει έντιμη αξιολόγηση υπαλλήλων, υπηρεσιών και υποδομών, ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση, που θα έχει και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα».

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε την κοινή προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει το καθαρτήριο αποτυχίας της ευρωζώνης, αλλά το εργαστήριο μιας συλλογικής επιτυχίας στους στόχους της Ένωσης.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι μετά τις εκλογές πρέπει να αλλάξει η εθνική και κοινωνική νοοτροπία με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών και υπέρ της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, σε στενή συνεργασία με τους εταίρους.

Πρόσθεσε δε, ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της και, αφού σημείωσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος, υπογράμμισε την ανάγκη παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017 και την εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και για την Ελλάδα και την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Στην ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική και στα όσα είπε τη Δευτέρα, από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι οι θέσεις του οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός.

ΠΗΓΗ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου