Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σεισμός 7,6 βαθμών στη Κόστα Ρίκα(Φωτό και Βίντεο)

Σεισμός 7,6 βαθμών σημειώθηκε στη Κόστα Ρίκα,όπως  ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Ο μεγάλος σεισμός είχε αρχικά εκτιμηθεί στους 7.9 βαθμούς ,  είχε επίκεντρο τη βορειοδυτική  Κόστα Ρίκα και βρισκόταν σε βάθος 12,4 μιλίων.

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, τη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, το Μεξικό, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Γουατεμάλα και το Περού . Συναγερμός για τσουνάμι είχε σημάνει και στη Χιλή αλλά λίγη ώρα αργότερα οι αρχές ήραν την προειδοποίηση για κίνδυνο από σεισμικά κύματα .


Η πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Λάουρα Τσιντσίγια, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι δεν υπάρχουν ως τώρα πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες ή σοβαρές υλικές ζημιές .



«Οι σεισμοί αυτού του μεγέθους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα καταστροφικό τσουνάμι που μπορεί να επηρεάσει τις ακτές σε ολόκληρη την περιοχή της Καραϊβικής" σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου προειδοποίησης.



Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και έγινε αισθητός μέχρι την Μανάγκουα, πρωτεύουσα της γειτονικής Νικαράγουα.

Στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ κόπηκε το ηλεκτρικό και οι τηλεφωνικές γραμμές και οι πισίνες ξεχείλισαν. Οι κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια και τα γραφεία τους αλλά , σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό , μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, μόνο υλικές ζημιές.



Στην πόλη της Hojancha κοντά στο επίκεντρο του σεισμού , σπίτια κατέρρευσαν και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.





Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στην Κόστα Ρίκα ήταν μεγέθους 6,1 το 2009, που σκότωσε 40 άτομα, σύμφωνα με το USGS.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου