Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Βουλή διαβιβάζεται η υπόθεση Ρουμελιώτη

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε διαβίβασαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, κκ. Γρηγόρης Πεπόνης και Παναγιώτης Μουζακίτης τη δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη σύμφωνα με τις οποίες «το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας ήταν από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει».
 
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου εκείνος να την αποστείλει με τη σειρά του στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
 
Ο κ. Τέντες, παράλληλα, θα αναθέσει σε αντιεισαγγειλέα του Αρείου Πάγου τη μελέτη της δικογραφίας. Η διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς σημαίνει ότι η έρευνα τους σκόνταψε… πάνω σε ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία προέκυψαν από εξέταση των μαρτύρων.
 
Υπενθυμίζεται ότι στους οικονομικούς εισαγγελείς έχει καταθέσει ήδη ο κ. Ρουμελιώτης, αλλά και οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, κυρία Λούκα Κατσέλη και κ. Γεράσιμος Αρσένης. Μάλιστα επρόκειτο να καταθέσουν ακόμη η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιάννης Ζαννιάς και ο Πέτρος Χριστοδούλου, ωστόσο δεν κατέθεσαν καθώς η δικογραφία έκλεισε και διαβιβάστηκε στον κ. Τέντε.
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου