Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Μηνύει τους καταληψίες του παραρτήματος

Την υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων , που έχουν καταλάβει το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πατρέων.
Η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα θέμα που έρχεται από το παρελθόν και για το οποίο πρώην αντιδήμαρχος βρέθηκε κατηγορούμενος (οπου τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο). Ο χώρος έχει καταληφθεί από ομάδες νεολαίων του αντιεξουσιαστικού χώρου ή οπαδούς της αντίληψης για « αυτοδιαχείριση» σε εγκαταλελειμμένους δημόσιους χώρους.


Δεν υπήρξαν διαφωνίες από μέλη της οικονομικής επιτροπής και αποφασίστηκε να υποβληθεί μήνυση του Δήμου κατά αγνώστων. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση τα «άγνωστα άτομα εισήλθαν αιφνίδια και χωρίς κανένα δικαίωμα» στην ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολυκλαδικού Λυκείου, «στην οποία είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες επισκευής από εργολάβο, παραβίασαν την εξώθυρά της και κατέλαβαν τον χώρο, αρνούνται δε μέχρι σήμερα να αποχωρήσουν από την ισόγεια αυτή αίθουσα παρά τις οχλήσεις...>

Μετά την απόφαση δεν αποκλείεται οι ομάδες που έχουν κάνει κατάληψη στο παράρτημα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οργανώνοντας πορείες όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου