Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμελισμό της Συρίας φοβάται ο βασιλιάς της Ιορδανίας

Ο βασιλιάς Αμπντάλα 2ος της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα, σε αποκλειστική συνέντευξή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, πως φοβάται ένα "διαμελισμό" της Συρίας, στην οποία μαίνεται εδώ και σχεδόν 18 μήνες μια αιματηρή εξέγερση κατά του καθεστώτος.

"Φοβάμαι πραγματικά ένα διαμελισμό της Συρίας, όπου παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια αύξηση των θρησκευτικών βιαιοτήτων", δήλωσε ο βασιλιάς, η χώρα του οποίου φιλοξενεί περισσότερους από 200.000 πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία.


"Αυτό δεν συνιστά κίνδυνο μόνο για την ενότητα της Συρίας, αλλά και για τις γειτονικές χώρες, όπου η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί", προειδοποίησε επίσης ο βασιλιάς.

Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει μια "φόρμουλα πολιτικής μετάβασης, όπου όλες οι συνιστώσες της συριακής κοινωνίας, περιλαμβανομένων των αλαουιτών, να αισθάνονται πως έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν στο μέλλον της χώρας", κάνοντας αναφορά στην αλαουιτική μειονότητα από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ.

"Μόνο μια διαδικασία μετάβασης με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών της κοινωνίας μπορεί να σταματήσει τις βιαιότητες" στη Συρία, υπογράμμισε επίσης ο βασιλιάς.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου