Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άσχετοι ή προδότες; - Θέλουν να διαλύσουν τις Αεροπορίες των Κλάδων !

Απίστευτες προτάσεις για το μέλλον των  Ενόπλων Δυνάμεων που υποδηλώνουν είτε άγνοια, είτε αδιαφορία ή ακόμα και «εύκαμπτες» συνειδήσεις, διατυπώθηκαν από το στέλεχος της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτη σε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να καταργηθούν οι Διοικήσεις ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού και να ενοποιηθούν σε μία για... λόγους οικονομίας κλίμακας.

Έτσι μία Διοίκηση σύμφωνα με τον Δ. Χατζησωκράτη θα είναι υπεύθυνη για τα S-70B5 Aegeanhawk, AB-212, SA332 C1 Super Puma, UH-1H, CH-47DG/SD, AH-64A+, AH-64DHA, τα οποία ως γνωστό πραγματοποιούν διαφορετικές αποστολές και έχουν διαφορετικούς ρόλους,  απαιτούν διαφορετική υποστηρικτική γραμμή, απαιτούν διαφορετική εκπαίδευση και συντήρηση. Σύμφωνα με την απλουστευτική λογική του στέλεχος της ΔΗΜΑΡ αφού ελικόπτερα είναι τα μεν (της Αεροπορίας Στρατού) και ελικόπτερα και τα δε (του Ναυτικού) γιατί να μην βάλουμε κάτω υπό την ίδια διοίκηση, έτσι τόσο απλά...
Φυσικά όλα αυτά υποδηλώνουν ότι το εν λόγω στέλεχος δεν έχει ιδέα περι τίνος πρόκειται όσον αφορά την επιχειρησιακή χρήση των ελικοπτέρων που ανέφερε, αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά για ένα τεχνοκράτη που βλέπει τα πάντα ως νούμερα.
Τι σημασία έχει διαλύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις αφού αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να βγουν τα νούμερα χωρίς να θίξουμε άλλους τομείς που απορροφούν τεράστια ποσά όπως έχει αποδειχτεί με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ΜΚΟ. Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας "προοδευτικός" πολιτικός φορέας δεν αντέδρασε στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα χρήματα που ελάμβαναν οι ΜΚΟ χωρίς να αποδίδουν λογαριασμό για το τι έπρατταν τελικά με τα χρήματα των φορολογουμένων.
Παραθετουμε όλη την δηλωση του Δ. Χατζησωκράτη στον ΣΚΑΙ:
Δ. Χατζησωκράτης: Για τα ελικόπτερα εχουμε τρία ειδικά σωματα ελικοπτέρων. Στρατού , Αεροπορίας και Ναυτικού. Να μιλάμε για τις προμήθειες τις οποίες κάνουνε. Μιλάμε για τις υπερεξoγκωμένες προμήθειες
Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ: Γιατί να μην ενοποιηθούν και αυτά σωστά το θέτετε κ. Χατζησωκράτη
Δ. Χατζησωκράτης: Όλα αυτά τα οποία τα λέμε παλιότερα λέγαμε γενικά να μειωθούν οι εξοπλισμοί. Οχι δεν είναι μόνο θέμα εξοπλισμών…
Για οποιον εχει την υπομονη το σχετικο ηχητικο ειναι ΕΔΩ: http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=232272
Στο ίδιο πνεύμα του Δ. Χατζησωκράτη κινείται και η ΤΡΟΙΚΑ για την οποία η άμυνα της χώρας δεν έχει καμία σημασία αφού προτεραιότητα έχει η υλοποίηση του προγράμματος. Αν τώρα χάσουμε και κανένα μικρό νησί δεν βαριέσαι η Ελλάδα έχει χιλιάδες θα σου πουν οι εκπρόσωποι της ΤΡΟΙΚΑ, διότι πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις σχόλια του είδους ότι οι Έλληνες έχουν την μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη για την άμυνα.
Δυστυχώς οι εκπρόσωποι της ΤΡΟΙΚΑ και ορισμένοι εγχώριοι «συμπαθούντες» αυτών ξεχνούν ότι το πρόβλημα ασφαλείας της Ευρώπης που ήταν η Σοβιετική Ένωση έληξε  πριν από 21 χρόνια, ενώ της Ελλάδας κάθε χρονιά που περνά γίνεται και πιο οξύ. Όμως δεν φταίνε οι εκπρόσωποι της ΤΡΟΙΚΑ για την άγνοια τους.
Η ευθύνη βαραίνει τους Έλληνες πολιτικούς και «ειδικούς» αναλυτές οι οποίοι ξεχνάνε να υπενθυμίσουν τις δηλώσεις του Νταβούτογλου για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και φυσικά το περίφημο Casus Belli που μέχρι και η ΕΕ καταδικάζει.
Αλλά αυτά είπαμε είναι λεπτομέρειες δεν πειράζει ας διαλύσουμε την εθνική άμυνα αρκεί να βγουν τα νούμερα των πιστωτών μας.           
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου