Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: «Σαν τον κλέφτη ήρθε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ»

Να κατονομάσει το «λόμπι της δραχμής» ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ τον κατηγόρησε ότι πήγε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ, «σαν τον κλέφτη».

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν πριν από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε με το μπλοκ του Δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.


«Ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σαν τον κλέφτη. Ήρθε, γιατί δεν είχε τίποτε να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών, στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή του παράσταση» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας.



Απαντώντας στις κατηγορίες περί «λόμπι της δραχμής», που εκτόξευσε ο κ. Σαμαράς, κατά την ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, τον κάλεσε να το κατονομάσει και σημείωσε: «Τα μόνα που είπε, για μια ακόμη φορά, ήταν τα τετριμμένα πια περί λόμπι της δραχμής. Αναρωτιόμασε: ποιοι είναι αλήθεια αυτοί που πιέζουν για να οδηγηθεί ο τόπος στην καταστροφή; Μήπως οι εργαζόμενοι, που χάνουν τους μισθούς τους; Οι 1.200.000 άνεργοι, τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι που μένουν πια χωρίς αξιοπρέπεια και αναμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους ή μήπως επιχειρηματικά συμφέροντα;».

Και συνέχισε: «Αν έχει το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, ας τα κατονομάσει. Διότι εμείς, τα μόνα επιχειρηματικά συμφέροντα, που βλέπουμε να συγκροτούν λόμπι και να πιέζουν, είναι αυτά που έδωσαν γη και ύδωρ για να γίνει πρωθυπουργός. Πρόκειται για το λόμπι που υποστηρίζει το Μνημόνιο, των φοροφυγάδων των τραπεζιτών, των εργοδοτών που θέλουν να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις για να κερδίσουν, των καναλαρχών και όλων όσων έχουν βγάλει αφορολόγητα και ανενόχλητα τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ας κατονομάσει λοιπόν ποια εννοεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ψέματα δεν μπορεί να κάνει κανένας πολιτική. Διότι πολύ σύντομα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θα αντιδράσει. Ο λαός μας δεν μπορεί πια ούτε να εκβιάζεται ούτε να εξαπατάται».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ποντάρει απλώς, αλλά εύχεται την καταστροφή της χώρας, αναφερόμενος στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή...».

Χωρίς να κατονομάσει είτε τον κ. Τσίπρα είτε τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο «λόμπι της δραχμής μέσα στην Ελλάδα», στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς ενέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου