Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ευνοϊκές οι αποφάσεις Ντράγκι, λέει η Standard & Poor's...Αλλά η εφαρμογή εγκυμονεί κινδύνους...

Ουάσινγκτον: Τις δικές του εκτιμήσεις της για τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ έκανε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, σημειώνοντας ότι θα ευνοήσουν την Ευρωζώνη, όμως η εφαρμογή τους εγκυμονεί κινδύνους.

«Οι ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι οποίες ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες μας, δεν έχουν επιπτώσεις στις αξιολογήσεις των χωρών της Ευρωζώνης ούτε στις προοπτικές τους», αναφέρει.


Για τον οίκο, οι πρωτοβουλίες μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της αγοράς χρέους στην ευρωζώνη και στην ενίσχυση της αποφασιστικότητας των κυβερνήσεων των χωρών-μελών της περιφέρειας-κυρίως της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας- να συνεχίσουν τις δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, η S&P, υπενθυμίζει ότι έχει θέσει σε αρνητική προοπτική το αξιόχρεο 15 εκ των 17 χωρών της ευρωζώνης, γιατί αμφισβητεί την ικανότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε παρατηρήσει σε ορισμένες χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, μια αυξανόμενη κόπωση όσον αφορά τα προγράμματα βοήθειας των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες» συνεχίζει η S&P.

Για την περίπτωση της Ισπανίας επισημαίνει τη δυσκολία συνεργασίας ανάμεσα στη Μαδρίτη και τις αυτόνομες περιοχές, ενώ για την Ιταλία σημειώνει την πολιτική αβεβαιότητα που προβλέπεται για τις αρχές του 2013 στην Ιταλία, λόγω εκλογών.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου