Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Προκλητικοί και πάλι οι Τουρκοκύπριοι: «Η Μόρφου είναι δική μας και θα παραμείνει»

Δεν υπάρχει θέμα να δώσουμε την Μόρφου, ανέφερε ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσιούκ μιλώντας σήμερα κατά την εκλογική συνέλευση της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ). Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Κιουτσιούκ πρόσθεσε ότι «όταν ήρθε πέρυσι ο Πρωθυπουργός Ερντογάν με την δήλωση που έκανε αυτό το θέμα έφυγε από την ημερήσια διάταξη. Η Μόρφου είναι δική μας και θα παραμείνει». Οι επενδύσεις στην Μόρφου, είπε, θα συνεχιστούν.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές ο κ. Κιουτσιούκ είπε πως ένας από τους δύο «υπουργούς» στη θέση των Ντουρούστ και Κασίφ τους οποίους έπαυσε από το «υπουργικό συμβούλιο» την περασμένη Παρασκευή θα είναι από την Μόρφου. Αυτό, πρόσθεσε, το έχει θέσει γραπτώς και στον Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος όμως ακόμη δεν το έχει εγκρίνει.

Ποτέ, είπε, δεν ήταν τοπικιστής στην πολιτική του σταδιοδρομία και σε όσους προσπαθούν να τον κατηγορήσουν ότι γι' αυτό έπαυσε τους δύο «υπουργούς» απαντά – όπως ανέφερε – πως κανείς και τίποτα δεν θα τον διαχωρίσει από τον «λαό» της Μόρφου και της Λεύκας. Βάζουμε, πρόσθεσε, τις βάσεις για ένα μεγάλο ΚΕΕ και να ανέλθει μόνο του το κόμμα στην εξουσία το 2014.

Ο κ. Κασίφ στη δική του ομιλία διερωτήθηκε γιατί την προηγούμενη φορά που ήταν και πάλι υποψήφιος για την θέση του προέδρου δεν υπήρχαν αυτές οι πιέσεις και αυτές οι φουρτούνες. «Θα ήθελα να το ρωτήσω αυτό», ανέφερε ενώ ασκώντας κριτική στην ψευδοκυβέρνηση είπε ότι στη «χώρα» υπάρχουν δυσκολίες και στο ΚΕΕ προβλήματα και οι το οικονομικό πρόγραμμα αλλά και οι (οικονομικές) πηγές χρησιμοποιήθηκαν λάθος και για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες εξήγγειλε την υποψηφιότητά του.

Στην εκλογική συνέλευση μίλησαν και οι δύο ανθυποψήφιοι Τουρκάι Τοκέλ, που υποστηρίζεται από τους πρώην «υπουργούς» Ντουρούστ και Κασίφ και Αχμέτ Τσιαλούντα, που υποστηρίζεται από τον Κιουτσιούκ.
 
ΠΗΓΗ alithia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου