Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Έστησαν κρεμάλες έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Στη σημερινή πορεία οι αστυνομικές δυνάμεις δεν συνόδευσαν, αλλά ηγήθηκαν της πορείας, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Με έντονο παλμό και κρατώντας πανό με συνθήματα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Σωμάτων Ασφαλείας, από νωρίς το απόγευμα ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέσεις και λιμενικοί απ’ όλη την Ελλάδα, η Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας, η Ενώσεις Πυροσβεστών Μεσσηνίας, Κατερίνης, Σερρών, εκπρόσωποι των Σωμάτων από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Από νωρίς, βρέθηκαν στο πλάι των διαμαρτυρόμενων ενστόλων, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, μαζί με εκπροσώπους της ομογένειας των ΗΠΑ, των συγγενών σφαγιασθένων Διστόμου και συνδικαλιστικών οργάνων των παραγωγικών τάξεων.

Οι διαδηλωτές αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο και εν μέσω φωτοβολίδων, μέσω της οδού Βασ. Σοφίας που έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, πορεύτηκαν αρχικά προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου στάθηκαν φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας και στήνοντας «κρεμάλες», και στη συνέχεια προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Η εξέλιξη της κινητοποίησης:

21:13 Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας.

21:00 Επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή με τα αιτήματά τους.

20:38 Στη Βουλή έχουν φτάσει οι περισσότεροι ένστολοι.

20:12  Έστησαν κρεμάλες έξω απο το υπ. Οικονομικών. Πάνω από 10.000 οι διαδηλωτές.



19:53 Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

19:44 Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Οικονομικών με συνθήματα από τους συγκεντρωμένους.

19:12 Ξεκίνησε η πορεία των ενστόλων προς τη Βουλή. Θα παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

19:08 Περισσότεροι από 5.000 οι συγκεντρωμένοι. Κλειστή η Βασ. Κωσναντίνου απο Αρδηττού μέχρι το Χίλτον.



18:48 Ένστολοι από όλη την Ελλάδα στο Καλλιμάρμαρο. Η Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας, οι Ενώσεις Πυροσβεστών Μεσσηνίας, Κατερίνης, Σερρών, εκπρόσωποι των Σωμάτων από την Κρήτη έως τη Θράκη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.



18:42 Πάνω από 2.000 οι ένστολοι στο Στάδιο.





18:30 Ξεκίνησαν οι ομιλίες.

18:20 Αυξάνονται συνεχώς οι συγκεντρωμένοι. Περίπου 1200 ένστολοι βρίσκονται τώρα στο Καλλιμάρμαρο. Ανοιχτός ο δρόμος μπροστά από το Στάδιο.



18:15
Μετά τις ομιλίες, οι συνδικαλιστές θα κατευθυνθούν στη Βουλή και θα παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

18:12 Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων.

18:09
Εκφωνούνται τα ονόματα όλων των φορέων που συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

18:00 Οι περίπου 400 διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας έχουν αναρτήσει πανό και με συνθήματα διατρανώνουν τα αιτήματα των κλάδων τους.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου