Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κοντά στη γραμμή εκκίνησης οι δείκτες της Wall Street

Dow13.047,4811,54 0,09%  



  Nasdaq3.069,27-5,79 -0,19%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα έπεσε η αυλαία των συναλλαγών της Τετάρτης στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές κλήθηκαν να ζυγίσουν τα αρνητικά σημάδια για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, κόντρα στις ελπίδες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, μετά και τις φήμες που την θέλουν να ανακοινώνει αύριο απεριόριστες αγορές.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 11,50 μονάδες (0,09%) κλείνοντας στις 13.047,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 5,70 μονάδων (-0,19%) και έκλεισε στις 3.069,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,50 μονάδων (-0,11%) κλείνοντας στις 1.403,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Walt Disney κλείνοντας στα 50,79 δολάρια με άνοδο 1,13 δολ. ή σε ποσοστό 2,28%. Ακολούθησαν η Boeing με κέρδη 1,48% και κλείσιμο στα 71,92 δολάρια και η General Electric, η οποία έκλεισε στα 20,70 δολάρια με άνοδο 0,93%.

Επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας με γνώση του σχεδίου, το Bloomberg μετέδωσε σήμερα πως η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi για τις αγορές ομολόγων θα περιλαμβάνει απεριόριστες αγορές κυβερνητικού χρέους, με τις πράξεις να είναι αποστειρωμένες (sterilized) για να απομακρυνθούν οι ανησυχίες σχετικά με την εκτύπωση χρήματος.

Το κλίμα ωστόσο παρέμενε συγκρατημένα αισιόδοξο, καθώς η FedEx, μια εταιρεία που λειτουργεί ως οικονομικό βαρόμετρο χάρη στο ρόλο της στη μεταφορά αγαθών παγκοσμίως, προειδοποίησε για την κερδοφορία της. Η μετοχή της έκλεισε με απώλειες 2%.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Facebook Inc. για να καθησυχάσει τους επενδυτές και τους εργαζόμενους που ανησυχούν από την συνεχιζόμενη διολίσθηση της τιμής της μετοχής η οποία έχει ήδη χάσει πάνω από το μισό της αξίας της.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της προς τις ρυθμιστικές αρχές γνωστοποίησε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δεσμεύεται ότι δεν θα πουλήσει μετοχές για διάστημα 12 μηνών, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη, ο Marc Andreessen και ο Donald Graham, δεν έχουν σχέδια να πουλήσουν μετοχές, πέρα από το ποσό που χρειάζεται για να καλύψουν πιθανές φορολογικές υποχρεώσεις.

Το κοινωνικό δίκτυο θα διαθέσει επίσης δεσμευμένες μετοχές (restricted stock) στο προσωπικό τον Οκτώβριο. Η μετοχή του Facebook σημείωσε "άλμα" 4,80%.

Στα αμερικανικά μάκρο, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε η παραγωγικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε 2,2% ενώ στην πρώτη εκτίμηση το υπουργείο έκανε λόγο για αύξηση 1,6% ενώ το κόστος της ανά μονάδα εργασίας σημείωσε άνοδο 1,5% έναντι 1,7%.
Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, προέβλεπαν πως η αύξηση της παραγωγικότητας θα διαμορφωθεί στο 1,9% και του κόστους εργασίας στο 1,4%.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου