Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Θέμα τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων θέτει ο Βενιζέλος

Η απροθυμία του Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση προκαλεί την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με ένα κατηγορηματικό όχι στο ενδεχόμενο να μπει στην κυβέρνηση σε ρόλο αντιπροέδρου. «Το σενάριο των δυο Αντιπροέδρων δεν υπάρχει, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, καμία σκέψη, δεν αλλάζουμε γραμμή μέσα σε δυο μήνες» δήλωσε στον REAL FM. Και έθεσε θέμα συντονισμού, αποτελεσματικότητας και τήρησης από την κυβέρνηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.



  • «Μας ενδιαφέρει όμως η κυβέρνηση να λειτουργεί καλά, ν ‘αποκτήσει ρυθμό, ν’ αρχίσει να λειτουργεί η Βουλή γιατί η Βουλή, υπολειτουργεί πολιτικά επί 2,5 μήνες και βεβαίως πρέπει να είμαστε πιστοί στην προγραμματική μας συμφωνία και να κοιτάζουμε τον κόσμο στα μάτια σε σχέση με αυτά που έχουμε πει προεκλογικά».

  • «Είναι δυνατό να μην υπάρχουν τακτικές συναντήσεις των αρχηγών των τριών κομμάτων, δηλαδή να μην ενημερώνεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το πώς ενεργεί η κυβέρνηση»;

  • «Και δε θέλουμε να είμαστε ανακόλουθοι σε σχέση με όσα ειπώθηκαν προεκλογικά ή σε σχέση με όσα γράφτηκαν στη συμφωνία προγραμματικής σύγκλησης των κομμάτων, όχι με δική μας πρωτοβουλία και πίεση αλλά κυρίως με πίεση των άλλων εταίρων μας».

  • «Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν είναι μονοκομματική, είναι τρικομματική και ως τέτοια πρέπει να λειτουργεί» ήταν το μήνυμά του προς τον Αντώνη Σαμαρά.

  • «Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δυο μικρότερων εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι να παρακολουθούν μια μονοκομματική κυβέρνηση ν’ ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλα λάθη με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τον απλό πολίτη, κάνουν λάθος».

  • «Αυτό θα παραβίαζε τους κανόνες της δεοντολογίας και θα άλλαζε το κλίμα των καλών σχέσεων που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας. Διότι χρειάζεται μια νέα αντίληψη, μια νέα κουλτούρα, ένας άλλος πολιτισμός συνεργασίας».

Στο θέμα των μέτρων είπε ότι «επιμένουμε στην παράταση της λήψης μέτρων, θέλουμε μέτρα αναλογικού χαρακτήρα και όχι οριζόντια» σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι «ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των μέτρων». «Δεν είμαστε εδώ μόνο για να ψηφίζουμε» διαμηνύουν στο Μέγαρο Μαξίμου στελέχη της Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για την έρευνα της δικαιοσύνης σχετικά με το αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήξερε ότι δε βγαίνει το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Ο εισαγγελέας κινείται 100% επικοινωνιακά απάντησε, στηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου