Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αμεση εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας προτείνει ο Βενιζέλος

Αμεση εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρουσίαση, στην παλιά Βουλή, του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός πρόεδρος».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε κρίση αντιπροσώπευσης τονίζοντας την ανάγκη να συμβάλλει και αυτός ο θεσμός του αρχηγού του κράτους. Αναφέρθηκε ακόμα στο μείζον πρόβλημα του εκφασισμού της κοινωνίας στέλνοντας το μήνυμα ότι όσοι αρνούνται τη δημοκρατική ανεκτικότητα δεν μπορούν να την εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν.

Στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του ως βουλευτής, αρχηγός κόμματος και πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστής Στεφανόπουλος αναφέρθηκαν και οι άλλοι δύο ομιλητές, Ιωάννης Βαρβιτσιώτη και Μανώλης Γλέζος, μοιραζόμενοι ο καθένας προσωπικές τους εμπειρίες με τον κ. Στεφανόπουλο.

Ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα παρελάσεων εν όψει της εθνικής επετείου, ζητώντας οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά από τα σύμβολα και όχι από την εξουσία.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς και οι: Απόστολος Κακλαμάνης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αντώνης Λιβάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Βαρεμένος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και άλλοι βουλευτές και εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών.








ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου