Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα:Ζητούν να λειτουργήσει άμεσα το εικαστικό εργαστήρι



Το “Εικαστικό Εργαστήρι” που  μια δεκαετία και πλέον λειτουργεί στο Δήμο Πατρέων αποτελεί  φυτώριο άμεσης και πηγαίας παραγωγής δημιουργικότητας και πολιτισμού.
Ένα φυτώριο ενηλίκων και παιδιών,
Μια δομή του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου που βρήκε ανταπόκριση στους πολίτες, οι οποίοι, δεν την απολαμβάνουν δωρεάν αλλά καταβάλλοντας δίδακτρα.
Γεγονός που καταστά την δομή εν μέρει αυτοχρηματοδοτούμενη (με δυνατότητες για περαιτέρω προσέλκυση μαθητών).

Τι πιο υγιείς και ικανοποιητικό και γιατί να είναι “προβληματικό”; θα απορούσε –δίκαια –κάποιος.
Στην πόλη μας, όμως, όλα είναι πιθανά. Και τα φαινομενικά  απίθανα. Το Εικαστικό Εργαστήρι δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά από τους πολιτικούς προϊστάμενους και τις Δημοτικές Αρχές, με αποτέλεσμα να μην κατοχυρώνονται θεσμικά σε πολλά επίπεδα οι μαθητές, οι καθηγητές και η ύπαρξη του η ίδια.
Αδυναμίες που αναδύθηκαν με την εφαρμογή του Καλλικράτη και που δυστυχώς ούτε η παρούσα Δημοτική Αρχή μπόρεσε να τακτοποιήσει. Οι ολιγωρίες που σημειώθηκαν στον Πολιτιστικό Οργανισμό δεν έδωσαν λύσεις  ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα λειτουργήσει για την φετινή χρονιά και άγνωστο το πότε θα λειτουργήσει.
Επιτέλους, ας μπει σειρά και ας σταματήσουμε σε αυτή την πόλη να “σκοτώνουμε”  όχι μόνο τα γέρικα άλογα αλλά και τα υγιή και όμορφα.
Ζητάμε άμεσα να επαναλειτουργήσει.


Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αναστασία Μανωλοπούλου
Σπύρος Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου