Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ξανά στους δρόμους οι ανάπηροι

Έξω από το υπουργείο Εργασίας και έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης άτομα με αναπηρία που διαμαρτύρονται για την αναστολή παροχής των επιδομάτων που λαμβάνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επανεξέτασή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, τους διαβεβαίωσε ότι δε θα θιγούν συντάξεις και επιδόματα, όπως επίσης ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις λίστες αναμονής για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ», καθώς όπως επισημαίνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση.

Κάνει επίσης λόγο για μια «πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση» για την οποία, όπως αναφέρει, «ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».


Πάτρα: Ντροπή για την κυβέρνηση! - Έβγαλε στους δρόμους μέχρι και τα Άτομα με Αναπηρία

Έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου της Πάτρας είναι συγκεντρωμένα αυτή την ώρα εκατοντάδες Άτομα με Αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους. Διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ και την μακροχρόνια αναμονή προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους.
«Χιλιάδες ΑμεΑ στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα είναι εγκλωβισμένα στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Η καθυστέρηση αγγίζουν τους 10 και 11 μήνες, με αποτέλεσμα να μην δίνονται προνοιακά επιδόματα και συντάξεις, να χάνονται ασφαλιστικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο.», αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Αντώνης Χαροκόπος, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση.

ΠΗΓΗ protothema   ΚΑΙ thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου