Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τελεσίγραφο Β.Πούτιν σε Ρ.Τ.Ερντογάν - "Αν κτυπήσετε την Συρία κτυπάτε την Ρωσία"!!!


Επιβεβαιώνεται πλήρως το defenceneτ.gr για το τελεσίγραφο που έστειλε η Ρωσία σε Τουρκία και ΝΑΤΟ τις δραμματικές ώρες που ακολούθησαν την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού και την μεταμεσονύκτια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας "ΑΙντινλινκ" ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία εκείνη τη νύχτα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν, τον οποίο απείλησε ευθέως με κήρυξη πολέμου (!) σε περίπτωση που η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία!  
Όπως γράφει η εφημερίδα στην τηλεφωνική συνομιλία ο Β.Πούτιν προειδοποίησε ότι τηλεφωνική συνομιλία έγινε εξελίχθηκε σε κανονικό τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Τουρκία με τον εξής διάλογο:
Β.Πούτιν: "Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε εισβολή σε συριακό έδαφος. Ακόμη και ένας Τούρκος στρατιώτης να μπει στην Συρία θα το αντιμετωπίσουμε σα να μπήκε στην Μόσχα"!

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Αυτό είναι απειλή, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Κινδυνεύει η ασφάλειά μας"

Β.Πούτιν: "Πάρτε το όπως θελετε , αλλά ισχύει απόλυτα αυτό που είπα"! 

Προς επιβεβαίωση της προειδοποίησης ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή απογείωσεης ενός ζεύγους στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών Tu-160 BlackJack (άλλη πηγή αναφέρει ότι ήταν Tu-22M Backfire) απογειώθηκαν μέσα στη νύχτα και πέταξαν στα όρια του τουρκικού FIR.
Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι πεζοναύτες στην Συρία και οι τεχνικοί σύμβουλοι που επανδρώνουν την αντιαεροπορική άμυνα έλαβαν θέσεις μάχης. Επίσης δόθηκε εντολή σε ρωσικό αποβατικό που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στο κεντρικό Αιγαίο κατάφορτο με πεζοναύτς και οχήματα να πλεύσει προς Συρία.
Αργά τη νύχτα το ΝΑΤΟ είχε λάβει το μήνυμα και εδωσε σήμα στην Τουρκία να κατεβάσει τους τόνους. Ένας παγκόσμιος πόλεμος μόλις είχε αποφευχθεί...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου