Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

"Γαλάζιοι" συνδικαλιστές του Σκαραμαγκά, εναντίον Σαμαρά-Παναγιωτόπουλου!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα από την ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ -δηλαδή της ΝΔ- των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά από τα επεισόδια στο ΥΕΘΑ. Έγραψαν τότε ότι ο ΥΕΘΑ είναι “ηθικός αυτουργός” της κατάστασής τους. Κι αυτό εξόργισε τον Παναγιωτόπουλο.

Η τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες εργαζόμενοι όμως δεν χωρά κομματικές προτιμήσεις. Η ΔΑΚΕ εργαζομένων στο Σκαραμαγκά και αυτή τη φορά εκτός από τον ΥΕΘΑ, βάζει στο στόχαστρο και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο καλούν να πράξει το “πατριωτικό του καθήκον”.


Δεν ξεχνούν βέβαια και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο, τον νόμο του οποίου χαρακτηρίζουν “έκτρωμα”
Όλη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά:

“Το τρίτο τρίμηνο εκ περιτροπής εργασία, είναι γεγονός. Δυστυχώς αναμενόμενο λόγω της παντελούς αδιαφορίας της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΕΘΑ, οι οποίοι δίνουν άλλοθι, στην άφαντη Διοίκηση και τον ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου, να μας εξαθλιώνει καθημερινά.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη και απαραίτητη τη συνέχιση και την εντατικοποίηση του δίκαιου αγώνα μας. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε καμία κυβέρνηση και σε κανέναν ιδιοκτήτη, την προσφορά μας στο Ναυπηγείο και το μέλλον των οικογενειών μας. Όμως, η ανάγκη εξεύρεσης ενός εισοδήματος είναι επιτακτική για όλους μας. Δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει, άμεσα στην ερχόμενη Γ.Σ, να γίνει επιτέλους ανοιχτός και ουσιαστικός διάλογος και όλες οι προτάσεις να τεθούν προς ψήφιση, με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Εδώ που φτάσαμε, εύκολες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η λύση επιβάλλεται να είναι πολιτική και να απαντάει στα συνολικά προβλήματα του Ναυπηγείου, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, την διατήρηση του αξιόμαχου του Πολεμικού Ναυτικού και το αύριο των 1.000 οικογενειών. Ο νόμος - έκτρωμα, που σχεδίασε και εκτέλεσε ο Βενιζέλος (ως εμπνευστής του Νόμου 3885/10 και τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας), πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα, τώρα, από αυτή την Κυβέρνηση. Πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ναυπηγείου, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, να επανενταχθούν οι συνάδελφοι του Τροχαίου Υλικού και να συνδεθούν οι πληρωμές του Ελληνικού Δημοσίου, με την πρόοδο των εργασιών στα Υποβρύχια.

Η ευθύνη, για το μέλλον των οικογενειών μας, ανήκει προσωπικά στον Πρωθυπουργό και στον ΥΕΘΑ.  Εμείς, σαν Έλληνες Εργαζόμενοι, έχουμε πράξει το πατριωτικό μας καθήκον, συντηρώντας τα Υποβρύχια, για λογαριασμό του Ελληνικού λαού, όντας 6 μήνες απλήρωτοι.

Απαιτούμε κε. Σαμαρά, προσωπικά πλέον από εσάς, να πράξετε το ίδιο”. 

ΠΗΓΗ onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου